Lukulistalle
ClosePlease login

Lahden Ahkeran Ilona Mononen jakoi voimansa viisaasti ja voitti alle 20-vuotiaiden 4,2 kilometrin kilpailun seurajoukkueiden maastojuoksun Euroopan cupissa. Kilpailu juostiin Oeirasissa, Portugalissa.

– Aika lailla ilman odotuksia tulin kilpailuun, kun en oikein tiennyt, mikä on taso. Mutta syksyn maastojuoksut ja viime kesän EM-kilpailut loivat varmuutta. Tiesin, että voittoon on mahdollisuus, Mononen sanoi.

Mononen, 18, voitti viime kesänä 3000 metrillä alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuden ja oli saman ikäluokan MM-kilpailuissa viides. Maastojuoksun PM-kilpailuissa hän oli kolmas ja maastojuoksun EM-kilpailuissa neljäs.

Oeirasin kilpailu juostiin noin 10 asteen lämmössä. Reitti koostui yhden kilometrin ja 1,5 kilometrin lenkeistä, joista jälkimmäinen oli mäkinen.

– Reitti oli tosi rankka ja mäkinen. Varsinkin pidempi lenkki oli yhtä ylä- ja alamäkeä. Totesin kisan aikana, että ylämäet ovat minun vahvuuteni. Koetin iskeä niissä ja pitää juoksun rentona, Mononen kertoi.

Mononen nousi viimeisellä kierroksella kolmannelta sijalta voittoon seitsemän sekunnin turvin ennen Romanian Madalina Sirbua. Eroa kolmanneksi juosseeseen Ranskan Margot Dajouxiin kertyi 24 sekuntia.

– Suhteellisen rennosti sain siinä viimeisellä kierroksella tehtyä ne ratkaisut, Mononen tuumi.

Lahden Ahkeran alle 20-vuotiaiden naisten joukkueen muista juoksijoista Iiris Koski oli 20:s, Ea Vuori 34:s ja Sini Rajaniemi 42:s.

Miesten 10 kilometrin maastojuoksun voitti burundilainen Rodrigue Kwizéra ajalla 29.27. Kovatasoisen kilpailun paras suomalainen oli 75:nneksi sijoittunut Helsingin Kisa-Veikkojen Panu Jantunen, jonka aika oli 34.12.

Naisten 6,4 kilometrin kilpailun voitti etiopialainen Likina Amebaw ajalla 22.13. HKV:n Taru Häyrinen oli 33:s ajalla 24.21 ja Janette Vänttinen 50:s ajalla 25.37. Sekä miesten että naisten voittajat Kwizéra ja Amebaw edustavat espanjalaisseuraa Playas Castello.

LIVE-Tulospalvelu:

Artikkeli Mononen voitti kultaa maastojuoksun Euroopan cupissa Portugalissa: ”Suhteellisen rennosti sain tehtyä ratkaisut” julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi