Nina Chydenius ennätysvauhdissa Madridissa: ”Oli aivan uskomaton kisa”

Lukulistalle
ClosePlease login

Nina Chydenius juoksi roiman ennätysparannuksen ja sijoittui seitsemänneksi lauantaina Madridin 10 kilometrin San Silvestre Vallecana -tiejuoksussa ajalla 32.51. Tulos vie Chydeniuksen kotimaan kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi. Hänen aiempi ennätyksensä oli 34.03.

– Oli aivan uskomaton kisa. Tähän hetkeen ja kuntoon en olisi pystynyt juoksemaan paremmin. Vitosen väliaikakin oli 16,02. Eli oma ennätys sekin, Chydenius kertaili.

Madridin reitillä on korkeuseroja. Heti alussa on alamäkeä ja viimeisillä kilometreillä nousua.

– Sitä 33 minuuttia toivoin, mutta kun joku kysyi ennen juoksua, mitä vauhtia lähden juoksemaan, sanoin meneväni tuntemuksen mukaan. Nyt oli hyvä ilma ja sain juosta koko matkan porukassa, Chydenius totesi.

Tasoltaan loistavan kilpailun voitti Ugandan 19-vuotias Prisca Chesang ajalla 30.19. Burundin Francine Niyonsaba oli toinen ajalla 30.58 ja estejuoksun ME-nainen Kenian Beatrice Chepkoech kolmas ajalla 31.06.

Timo Vuorimaan valmennuksessa harjoitteleva Chydenius oli syksyllä pitkällä vuoristoleirillä Dullstroomissa, Etelä-Afrikassa. Sittemmin hän on lyhyen Suomen visiitin jälkeen harjoitellut Espanjassa joulukuun puolivälistä lähtien.

– Tästä on tarkoitus jatkaa leirille Portugaliin, jossa pääsen tekemään yhteisiä harjoituksia sveitsiläisten kanssa, jotka olivat samaan aikaan Etelä-Afrikassa, Chydenius kertoi.

MADRID (ESP) 31.12.2022 LVIII San Silvestre Vallecana -uudenvuodenjuoksu

Naiset,

10 km: 1) Prisca Chesang Uganda 30.19 (19-v. ME, ent. 30.50 Bosena Mulatie Etiopia 2020), 2) Francine Niyonsaba Burundi 30.58, 3) Beatrice Chepkoech Kenia 31.06 … 7) Nina Chydenius Suomi 32.51 (kkk & ka-3).

Artikkeli Nina Chydenius ennätysvauhdissa Madridissa: ”Oli aivan uskomaton kisa” julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi