Kuva A.S.O./Jonathan Biche
Lukulistalle
ClosePlease login

HUHTIKUUSSA kilpailtu Pariisin maraton osoitti, että koronapandemian jälkeiset energiakriisit ja inflaatio eivät vaikuta juoksuhaluihin.

Pariisissa maratonille ilmoittautuneista 52 078 ilmoittautuneesta ällistyttävät 51 100 osallistujaa juoksi kilpailun maaliin asti. Kaiken lisäksi 43 prosenttia osallistujista oli maratonin ensikertalaisia! Viime vuonna ilmoittautuneita Pariisissa oli noin 35 000. Kuvassa maratoonarit ohittavat Louvren taidemuseon.

Myös Suomessa juoksukilpailujen osallistujamääriin viime vuosina liittynyt apatia näyttää olevan väistymässä. Huhtikuussa kilpailtu Helsinki10 keräsi viime vuoden 757 maaliintulijan sijaan tänä vuonna maaliin 1 007 kevätkuntoaan testannutta kympin juoksijaa. Voittajaksi ajalla 30.13 juossut Mustafe Muuse otti oman paikkansa heti paukusta.