Raitanen näytti ruotsalaisille kaapin paikan esteissä – Lappalaisen syyskunto pitää

Lukulistalle
ClosePlease login

Topi Raitanen otti vakuuttavan voiton ajalla 8.41,39 miesten estejuoksussa karistaen vahvan ruotsalaistrion kannoiltaan kellon soidessa.

– Hiukan tönimistä ja kyynärpäätä, kuten Ruotsi-otteluun kuuluukin, mutta piti näyttää mikä on marssijärjestys, Raitanen totesi pieni pilke silmäkulmassaan.

Muutamiin maaottelusta poisjäänteihin Raitanen totesi, että urheilijoilla on myös aito halu osallistua otteluun ja he nauttivat tästä ottelusta. Hänellä itsellään ei ollut mitään aikeita jäädä pois ottelusta, vaikka sellaisiakin epäilyksiä joillakin oli.

– Kausi on nyt tässä, tämä oli viimeinen kisa. Takana on erikoinen ja vaiherikas kesä. Se alkoi ennätysjuoksulla, mutta päättyi vastoinkäymisiin, Raitanen kiteytti menneen kilpailukauden.

Estekisa oli ennakko-odotusten mukaisesti pisteissä Ruotsin heiniä Raitasen voitosta huolimatta, mutta suomalaisittain ilahduttavaa oli viidenneksi juosseen Eero Heinosen ennätysparannus aikaan 8.54,15.

Lappalaiselle voitto ja maaotteluennätys tasokkaalla naisten 1500 metrillä

Sara Lappalainen näytti vahvaa syyskuntoaan ja otti väkevän kirivoiton naisten 1500 metrillä. Voittoaika 4.09,32 on samalla maaotteluennätys. Juoksun taso oli muutenkin komea, kun 800 metrin spesialisti Eveliina Määttänen joutui viimeiseen sijaan, vaikka juoksikin mainiosti ajan 4.12,30. Vahvan ruotsalaispanoksen ansiosta lajin pistevoitto kääntyi niukasti sinikeltaisille.

– Eihän tämä vertoja vedä Helsingin Olympiastadionin tunnemalle, mutta hieno juoksu. Koskaan aikaisemmin ei naisten 1500 metrillä ole ollut näin kovaa taso. Oma juoksunikin tuntui vahvalta, Lappalainen iloitsi.

Lappalaisen kausi jatkuu ensi viikolla Italian Roveretossa ja Kroatian Zagrebissa. Roveretossa hänelle on tarjolla 3000 metriä, mutta toive on vaihtaa matka 800 metriksi.

– Eipä se 3000 metriäkään pahaa tekisi, kun tulevaisuudessa keskityn kuitenkin 1500 metrille.

// Maaottelun artikkeli täydentyy kilpailujen edetessä //

Artikkeli Raitanen näytti ruotsalaisille kaapin paikan esteissä – Louko paras suomalainen satasella – Lappalaisen syyskunto pitää julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi