Raitasen ja Lakan Tukholman kisa alakanttiin

Lukulistalle
ClosePlease login

Topi Raitasen kilpailu Timanttiliigan Tukholman osakilpailussa päättyi keskeytykseen. Raitasen mukaan 3000 metrin estekilpailu oli alusta lähtien vaikea. Elmo Lakka oli viides 110 metrin aitajuoksussa ajalla 13,83.

– Tässä on vähän haasteita korkeanpaikan leirin ja tämän kilpailun ajankohdan kanssa. On ollut pientä väsymistä leirin keskellä, Raitanen sanoi.

Raitanen on ollut maajoukkueiden EM-kilpailuiden jälkeen leirillä Liikuntakeskus Pajulahdessa, missä hän on asunut alppimajassa, joka vastaa vuoristo-oloja.

– Nyt on vähän samanlainen tilanne kuin talvella tammikuun leirin jälkeen, Raitanen viittasi Etelä-Afrikan Dullstroomin leiriin, jonka jäljiltä talven ensimmäinen kilpailu Pajulahdessa jäi kesken.

– Tunsin koko ajan, ettei tänään ole oma päivä. Oli sellainen tunne, että lihakset tuntuivat tyhjiltä enkä pystynyt oikein puristamaan, Raitanen sanoi.

Raitasen mukaan olympiakisojen suhteen ei ole huolta.

– Tässä on vielä aikaa ennen Tokion kisoja. Nyt oli kyse korkeanpaikan harjoitteluun liittyvistä asioista, Raitanen sanoi.

Raitanen kilpailee seuraavan kerran 14. heinäkuuta Joensuun GP-kilpailuissa.

Tukholman 3000 metrin estejuoksun voitti Etiopian Samuel Firewu ennätyksellään 8.20,27.

Lakka: ”Kädet osuivat yhteen Kingin kanssa, rytmi hajosi”

Elmo Lakka oli viides 110 metrin aitajuoksussa ajalla 13,83. Mahdollisuudet parempaan aikaan kaatuivat osumaan vieressä juosseen aiturin kanssa. Juoksun voitti Hollannin Koen Smet ajalla 13,59.

– Lähtö onnistui tosi hyvin ja pääsin hyvin rytmiin, mutta sitten kädet osuivat David Kingin kanssa sen verran kovasti yhteen, että rytmi hajosi, Lakka harmitteli.

– Aitajuoksu on joskus tällaista. Täytyy koettaa pitää oma paketti paremmin kasassa, ettei tällaista pääse tapahtumaan isommissa kinkereissä.

Britti David King oli kilpailun kolmas ajalla 13,63 ja Saksan Martin Vogel toinen ajalla 13,62.

Tällä kaudella Suomen ennätyksen 13,31 juossut Lakka virittelee kuntoaan Tokion olympiakisoihin vielä 1-2 kilpailussa.

– Näillä näkymin juoksen vielä Lapinlahdella GP-kilpailuissa ja mahdollisesti myös yhden kansainvälisen kilpailun.

Kuva All Over Press.

Vastaa