Richardsson taisteli vaikka hapot jylläsivät jaloissa: ”Yllättävän hyvä aika siitä tuli”

Lukulistalle
ClosePlease login

Camilla Richardsson juoksi EM-hallissa toisen perättäisen alle 9 minuutin alituksen 3000 metrillä. Finaalissa Richardsson viiletti pääosan matkaa yksin ja oli 12:s ajalla 8.57,13. Voiton vei Saksan Hanna Klein ennätyksellään 8.35,87.

– Olin ihan tyytyväinen, että taistelin loppuun asti, vaikka oli vähän vaikea kisa, Richardsson tuumi.

Alkuerissä Richardsson juoksi halliratojen SE:n 8.53,60, mutta finaalissa kärjen rytminvaihto oli  myrkkyä, kun takana oli puolimaratonille valmistanut harjoittelu.

– Pääsin niin helpolla alkuerässä, kun vauhti oli tasainen ja juoksin peesissä. Kierrokset olivat kaikki sitä samaa. Nyt aloitettiin hölkkävauhtia ja sitten tuli kova kierros, jalkoihin iski hapot ja se oli siinä, Richardsson kertaili.

– Huomasin sitten matkalla, että yhdeksän minuutin alitukseen on vielä edellytykset ja yllättävän hyvä aika siitä lopulta tuli.

EM-halliurakkaansa Richardsson oli tyytyväinen.

– Vielä viikko sitten kysyin Jukalta, kannattaa tänne lähteä, kun ei ole tehty mitään radalle valmistavaa. Jukka sanoi, että sinne vaan, olet niin hyvässä kunnossa, Richardsson viittasi valmentajaansa Jukka Keskisaloon.

– Hyvä, että Jukka sanoi noin. Olen tyytyväinen.

Artikkeli Richardsson taisteli vaikka hapot jylläsivät jaloissa: ”Yllättävän hyvä aika siitä tuli” julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi