Saapungille jo toinen viides sija EM-kilpailuista: ”Tämä oli aika nappisuoritus”

Lukulistalle
ClosePlease login

Susanna Saapunki juoksi sunnuntaina 3.7.  jo toisen viidennen sijan uransa ensimmäisistä vuorijuoksun EM-kilpailuista. Saapunki oli viides Kanarialla Palman saarella juostussa 17 kilometrin kilpailussa, jossa noustiin vuorelle ja laskeuduttiin takaisin.

Perjantaina Saapunki juoksi saman sijoituksen 8,9 kilometrin ylämäkijuoksusta. EM-kilpailuiden lajiohjelmaan kuuluu kolme lajia, jotka ovat ylämäkijuoksu, vuorijuoksu ja polkujuoksu.

– Täytyy sanoa, että tämä oli aıka nappisuoritus ja maksimi mitä olen nyt pystynyt tekemään tällaisessa juoksussa, jossa on nousua ja laskua. Olen kuitenkin parempi ylämäkikisoissa, Saapunki riemuitsi.

Vuorijuoksun voitti Sveitsin Maude Mathys, joka oli paras myös perjantaina ylämäkijuoksussa. Mathys käytti matkaan aikaa tunnin ja 17.30 minuuttia. Saapunki jäi hänelle 3.25 minuuttia.

Saapunki oli 15,3 kilometrin väliajoissa neljäntenä, mutta Italian Sara Bottarelli ohitti viimeisillä kilometreillä Saapungin.

– Se oli minulta tosi tasainen suoritus. Oli oikeastaan yllätys, että pystyin viidenteen sijaan. Etukäteen ajattelin, että hyvällä suorituksella olen kymmenen parhaan joukossa, Saapunki sanoi.

Saapungin mukaan vuorijuoksussa, jossa juostaan ylä- ja alamäkeen, hänen haasteensa on alamäkijuoksun tekniikka. Siinä on vielä kehitettävää.

– Tuossa kahdella viimeisellä kilometrillä minulla ei ollut mitään mahdollisuuksia italialaisjuoksijaa vastaan, Saapunki sanoi.

Saapungin kilpailukausi jatkuu maailmancupissa ja mahdollisesti jo tulevassa viikonvaihteessa Itävallassa.

– Kilpailen siellä sunnuntaina, jos tästä palautuu normaalisti. Päätös kilpailemisesta tehdään perjantaina tai lauantaina, Saapunki sanoi.

Toiseksi ja kolmanneksi EM-kilpailussa juoksivat Romanian Madalina Florea ja britti Scout Adkin. Saapunki jäi pronssimitalista 1.20 minuuttia.

 

EL PASO, La Palma, Kanarian saaret 1.-3.7.2022 Vuorijuoksun, ylämäkijuoksun ja polkujuoksun EM-kilpailut

Naiset,

17 km vuorijuoksu: 1) Maude Mathys Sveitsi 1.17.30, 2) Madalina Florea Romania 1.18.38, 3) Scout Adkin Britannia 1.19.35, 4) Sara Bottarelli Italia 1.20.20, 5) Susanna Saapunki Suomi 1.20.55.

LIVE-Tulospalvelu: Kaikki tulokset

 

Artikkeli Saapungille jo toinen viides sija EM-kilpailuista: ”Tämä oli aika nappisuoritus” julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi