Saapunki voittoon vuorijuoksun maailmancupin kilpailussa Italiassa

Lukulistalle
ClosePlease login

Susanna Saapunki voitti lauantaina vuorijuoksun maailmancupin osakilpailun Italian Dolomiiteilla. Saapunki hallitsi kilpailua lähdöstä maaliin ja vei voiton ajalla 51.00. Voitolla Saapunki nousi maailmancupin kokonaistilanteessa kuudenneksi.

– Oma suoritus oli hallittu ja tasapainoinen. Kunto on hyvä. Voin lähteä luottavaisesti cupin finaaleihin, Saapunki totesi.

Toiseksi kilpailussa juoksi maailmancupissa neljäntenä oleva Kenian Lucy Wambui Murigi ajalla 52.33. Kolmas oli Britannian Sara Willhoit ajalla 52.42.

Kolmen kierroksen kilpailu

Dolomiiteilla käyty kilpailu juostiin poikkeuksellisesti kolmena 3,3 kilometrin kierroksena. Kierroksen alussa oli erittäin vaativa nousuosuus ja kierros päättyi erittäin jyrkkään alamäkiosuuteen. Vertikaalinousua kertyi 10 kilometrin matkalla 651 metriä.

– Kolmen kierroksen vuorijuoksukisa oli mielenkiintoinen, mutta yllättävän raskas. Jyrkkä ja vauhdikas lasku puudutti jalat nousujen välissä ja nousujen alut olivat erittäin haastavia. Toivottavasti tämä kisa on mukana maailmancupissa ensi kaudellakin, Saapunki totesi.

Vuorijuoksun maailmancupissa on jäljellä on neljä kilpailua. Seuraavaksi kilpaillaan ensi viikonloppuna Sloveniassa Smarna Gora Race. Maailmancup päättyy finaaleihin Kanarian saarilla 13. -15.10.

Tulokset:

Artikkeli Saapunki voittoon vuorijuoksun maailmancupin kilpailussa Italiassa julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi