Suomelta tasokas joukkue EM-maastoon – Richardsson urakoi kaksi matkaa

Lukulistalle
ClosePlease login

Suomi osallistuu tasokkaalla joukkueella maastojuoksun EM-kilpailuihin. EM-mitaleista kilpaillaan 11. joulukuuta La Mandrian puistoalueella Torinon kupeessa Pohjois-Italiassa.

Torinon EM-kilpailuissa Suomi on ensimmäistä kertaa mukana 4×1500 metrin sekaviestissä. Joukkueessa juoksevat Topi Raitanen, Joonas Rinne, Camilla Richardsson ja Viola Westling.

– Meillä on jo pari vuotta ollut realistista saada mukaan viestijoukkue. Hienoa, että nyt kisoihin lähtee näin kovatasoinen joukkue, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) kestävyysjuoksuvalmentaja Rami Virlander.

Haastavin urakka kilpailussa on Richardssonilla. Hän juoksee kaksi tuntia 1500 metrin viestiosuuden jälkeen naisten 8 kilometrin kilpailun. Myös Johanna Peiponen juoksee 8 kilometrin kilpailun.

Miesten 10 kilometrin kilpailussa Suomella ei ole edustajaa. Sen sijaan alle 23-vuotiaiden miesten 8 kilometrin kilpailuun starttaa iskukykyinen kolmikko: Eemil Helander, Mika Kotiranta ja Mustafe Muuse.

Alle 23-vuotiaiden naisten 6 kilometrillä Suomen edustaja on hiljattain maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuden voittanut Nathalie Blomqvist ja allle 20-vuotiaiden naisten 4 kilometrillä ratajuoksun EM-ja MM-mittelöissä menestynyt Ilona Mononen.

– Alle 23-vuotiaiden miesten kilpailu on kovatasoinen, mutta meillä on kilpailussa menestystä tavoittelevat juoksijat, kuten myös kaikissa naisten kilpailuissa, Virlander iloitsee.

EM-kilpailut juostaan nurmialustalla, joten sää sanelee paljon, millaisissa oloissa EM-tittelit ratkotaan.

 

TORINO (ITA) 11.12.2022 Maastojuoksun EM-kilpailut

Suomen maajoukkue:

Naiset,

8 km:

Johanna Peiponen Rovaniemen Lappi

Camilla Richardsson Esbo IF.

Sekajoukkue,

4×1,5 km sekaviesti:

Camilla Richardsson Esbo IF.

Viola Westling Turun Urheiluliitto.

Topi Raitanen Helsingin Kisa-Veikot.

Joonas Rinne Saarijärven Pullistus.

Nuoret,

M22 8 km:

Eemil Helander Jyväskylän Kenttäurheilijat

Mika Kotiranta Joensuun Kataja

Mustafe Muuse Turun Urheiluliitto.

N22 6 km:

Nathalie Blomqvist IK Falken (Pedersöre).

N19 4 km:

Ilona Mononen Lahden Ahkera.

Johto,

Joukkueenjohtaja: Rami Virlander.

Valmentaja: Minna Rinne.

Lihashuoltaja: Aki Rissanen.

Artikkeli Suomelta tasokas joukkue EM-maastoon – Richardsson urakoi kaksi matkaa julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi