Topi Raitanen isännöi Stadion Cooperia: Kuka on Suomen kovin Cooper-juoksija? – tukea nuorille juoksijoille

Lukulistalle
ClosePlease login

Estejuoksija Topi Raitanen isännöi 10. syyskuuta Helsingin Olympiastadionilla Stadion Cooper -tapahtumaa. Stadionilla juostaan tuolloin 4–6 Cooperia eli 12 minuutin mittaista erää. Kuumassa erässä haetaan Suomen parasta Cooper-juoksijaa.

Idea tapahtumasta alkoi kehkeytyä, kun Raitanen tuumaili valmentajansa Janne Ukonmaanahon kanssa puolivakavissaan, että olisi kiva tietää, kuka on Suomen kovin Cooper-juoksija.

– Se lähti vähän niin kuin vitsinä liikenteeseen, mutta on sitä pohdittu yleisurheilun sisälläkin, onko se 1500 metrin vai 5000 metrin juoksija vai 3000 metrin estejuoksija, Raitanen sanoo.

Stadion Cooperiin otetaan mukaan 200 juoksijaa. 140 juoksijaa pääsee mukaan ilmoittautumisten perusteella, loput paikat täyttävät kutsuvieraat. Raitasen mukaan kuumassa erässä nähdään hänen lisäkseen ainakin Eemil Helander ja Mustafe Muuse.

– Kärkijuoksijoista tulee varmaan muitakin mukaan, mutta tapahtumaan tulee myös julkisuuden henkilöitä ja tavallisia kansallisia, että saadaan erilaisia startteja aikaiseksi, Raitanen kertoo.

Tuotto rahastoidaan ja jaetaan stipendeinä nuorille juoksijoille

Pelkkä Cooper-tapahtuman järjestäminen ei Raitaselle riitä.  Hän haluaa samalla tukea nuoria kestävyysjuoksijoita ja jättää siten puumerkkinsä lajiin muutenkin kuin menestyksensä perusteella.

Stadion Cooper on juoksijoille maksullinen ja tuotot menevät rahastoon, josta ne jaetaan stipendeinä nuorille kestävyysjuoksijoille. Raitanen toivoo, että tapahtuma innostaisi nuoria mukaan lajin pariin ja kansalaisia liikkumaan.

– Me haluamme tehdä tapahtuman ja yhdistää siihen hyvän tekeminen. Eli kannustetaan kansalaisia liikkumaan ja tekemään sen eteen töitä. Jos tänä vuonna meni 2200 metriä, ota ensi vuoden tavoitteeksi juosta 100 metriä enemmän, Raitanen sanoo,

Raitanen aikoo katsoa mihin Cooperissa pystyy

Raitanen on kokenut juoksija niin radalla kuin suunnistuksen parissa, mutta kokemukset Cooperin parissa ovat rajalliset.

– En ole hirveän monta kertaa Cooperia juossut. Minulla oli jo nuorena vahva suunnistustausta ja taisin yläasteella juosta cooperissa 3790 metriä, mikä oli koulun ennätys. En muista, olinko seitsemännellä, kahdeksannella vai yhdeksännellä luokalla. Sen jälleen en ole tainnut tosissani Cooperia juosta, Raitanen kertoo.

Stadion Cooperissa syyskuussa Raitasen tavoite on sama kuin huippu-urheilijalla kilpailussa yleensä.

– Lähtökohta on juosta mahdollisimman pitkälle ja voittaa Suomen kovin Cooper-juoksija -titteli.

Ilmoittautuminen Stadion Cooper -tapahtumaan

Tiedot ilmoittautumisesta ja hinnat Stadion Cooper -tapahtumaan julkaistaan yleisurheilu.fi -sivulla perjantaina 17. toukokuuta.

 

Lisätiedot:

Ville Köngäs, manageri

+358 40 962 5463

Ville.kongas@gmail.com

Vastaa