Vainio alitti maratonin EM-rajan Sevillassa, Chydeniuskin ennätysvauhdissa

Lukulistalle
ClosePlease login

Alisa Vainio juoksi loistovauhtia Sevillan maratonilla sunnuntaina. Vainio paransi ennätyksensä aikaan 2.30.22, joka alittaa kirkkaasti Münchenin EM-kilpailuiden tulosrajan. Ajallaan Vainio, 24, nousee Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustavan Vainion aiempi oma ennätys oli seitsemän vuotta sitten juostu 2.33.24.

– Juoksu meni erittäin hyvin. Taustalla oli kaksi Portugalin-leiriä, jossa päästiin juoksemaan hyvissä oloissa. Tämä oli treenitulosten mukainen juoksu, Vainion valmentaja Jarmo Viskari arvioi.

Vainio aloitti kilpailun rohkeasti ja sivuutti puolimatkan ajassa 1.14.27. Hän oli 30 kilometriin asti Eugenen MM-kilpailujen tulosrajan 2.29.00 vauhdissa. Maalissa Vainio oli 18:s.

– Lähdettiin tekemään kunnon mukaista tulosta, ei mitään tiettyä aikaa. Alisa tuntee hirmu hyvin oman kuntonsa, Viskari sanoi.

EM-kilpailujen 2 tunnin ja 32 minuutin tulosrajan tuntumaan juoksi myös Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius ennätyksellään 2.32.48. Puolimatkan Chydenius ohitti ajassa 1.16.15. Maalissa Chydenius oli 24:s.

Vainio on toinen suomalainen, joka EM-tulosrajan on alittanut. Esbo IF:n Camilla Richardsson rikkoi EM-rajan ajalla 2.30.45 Valenciassa joulukuussa.

///juttua täydennetään//

Artikkeli Vainio alitti maratonin EM-rajan Sevillassa, Chydeniuskin ennätysvauhdissa julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi