Vainio juoksi maratonin Suomen ennätyksen Sevillassa

Lukulistalle
ClosePlease login

Alisa Vainio juoksi maratonin naisten Suomen ennätyksen 2.27.26 Sevillassa sunnuntaina. Aiempi ennätys oli Ritva Melenderin 28 vuotta sitten Lontoossa juoksema 2.28.00. Naisten kilpailun voitti Kenian Jackline Chelal ajalla 2.20.29.

Vainio rikkoi juoksullaan myös Budapestissa elokuussa käytävien MM-kisojen tulosrajan, joka on 2.28.00. Omaa ennätystään Vainio kohensi ennätystään minuutin ja 15 sekuntia ja sijoittui 10:nneksi.

Vainio juoksi puolimatkaan ajassa 1.12.45 ja piti vauhdin tasaisena loppuun asti.

– Alisa lähti aika napakasti liikkeelle ja juoksu näytti hyvältä ja eteenpäin menevältä. Alisa on tunnettu siitä, että hän voi taipua, mutta ei katkea. Nyt juoksu kantoi hyvin maaliin asti, Vainion valmentaja Jarmo Viskari totesi.

– Ajan suuruusluokka oli ihan oikeansuuntainen tässä kohtaa. Toki päivän kunto ratkaisee aina ne minuutit.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Vainio harjoittelee Jarmo Viskarin valmennuksessa.

Joensuun Katajan Arttu Vattulainen juoksi Sevillassa kauden kotimaisen kärkiajan 2.18.20. Sillä tuli 72:s sija. Miesten kilpailun voitti Etiopian Gadisa Shumie ajalla 2.04.59.