Vastatuuli kiusasi, mutta Richardsson viiletti ennätykseen ja kärkiaikaan Hakunilassa

Lukulistalle
ClosePlease login

Camilla Richardsson juoksi 10 kilometrin maantiejuoksussa ennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkiajan 33.17 Vantaan Hakunilassa KU-58:n maantiecupin kilpailussa lauantaina. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Alisa Vainio oli toinen ajalla  34.17.

Richardssonilta juoksu oli vahva näyttö hyvästä syksyn vireestä. Kilpailu juostiin erittäin napakassa tuulessa, joka oli juoksijoille vastainen jälkimmäiset viisi kilometriä.

– Juoksu oli aika helpontuntuinen koko ajan, eikä ollut mitään vaikeuksia. Se tosin harmittaa, että vastatuuli oli noin kova, Richardsson totesi.

– Mennessä mietin, että nyt on helppoa, kun oli myötätuuli, mutta paluumatka ei tule olemaan kiva. Juoksin samanlaisella yrityksellä ne paluumatkan 5 kilometriä, mutta vauhti oli varmaan 10 sekuntia per kilometrin hitaampaa kuin mennessä.

Voittoajallaan Richardsson rikkoi Johanna Lehtisen 13 vuotta sitten juokseman reittiennätyksen 34.06 ja kuittasi siitä 2000 euron bonuksen. Kotimaan kaikkien aikojen tilastossa Richardssonin 33.17 tuo hänelle viidennen sijan.

Syksyn kilpailut vielä mietinnässä

Richardssonille kilpailu oli kova harjoitus, mutta samalla pieni testi, kuinka kroppa toimii hyvin onnistuneen kolmen viikon kovan harjoitusjakson jälkeen.

– Minulla oli ylimenokauden ja koronan sairastamisen jälkeen ongelmia. Kaikki tuntui niin huonolta, että päätin jo valmentajani Jukka Keskisalon kanssa, etten juokse mitään kisoja tämän vuoden puolelle, Richardsson sanoi.

– Tämä juoksu oli yllättävän vahvantuntuinen.  Siitä jäi sellainen fiilis, että pitäisikö kuitenkin juosta joku kilpailu, kuten EM-maastot tai joku maantiekilpailu, mutta se on vielä auki.

Vainion treenit kulkevat, vastatuuli söi nyt vauhtia

Vainio juoksi viikko sitten Loviisassa puolimaratonin 1.13.18, mutta Hakunilan 10 kilometrin juoksu ei sujunut aivan Vainion toiveiden mukaan.

– Juoksu lähti kulkemaan vähän huonosti. Putosin porukasta. Mennessä meni hyvin, mutta takaisin tullessa, kun oli vastatuuli, voimat loppuivat, Vainio tuumi.

Korona varjosti Vainion syksyn harjoittelua, mutta lokakuusta lähtien harjoitukset ovat juoksijan mukaan luistaneet hyvin. Loppusyksyn mahdollisten kilpailujen suhteen Vainion suunnitelmat ovat auki.

– Yritin päästä joulukuiselle Valencian maratonille, mutta ilmeisesti sieltä ei saa paikkaa, enkä ole vielä tehnyt varasuunnitelmia, Vainio sanoi.

Suunnistaja miesten kisan nopein

Miesten 10 kilometrillä kovinta vauhtia piti Suomen suunnistuseliittiin kuuluva Tuomas Heikkilä, jolla ratajuoksukin on kulkenut kelvollisesti, muun muassa ratakymppi aikaan 30.35, jolla irtosi vuosi sitten Kalevan kisojen neljäs sija.

Hakunilassa kakkoseksi juossut Hannu Granbergille kilpailu oli valmistautumista loppuvuoden maratonille. Ennen starttia hän vetäisi maratonvauhtisen kympin lenkin.

5 kilometrin kisassa Jaakko Kero teki M50-sarjan uuden Suomen ennätyksen ajalla 16.25.

 

Hakunila, Vantaa, Maantiejuoksucup:

Miehet, 10 km: 1) Tuomas Heikkilä HS 31.03, 2) Hannu Granberg LahdA 32.37, 3) Julius Taskinen LappUM 32.42, 4) Walte Hautala LahdA 32.50, 5) Panu Jantunen HKV 33.03.

5 km: 1) Jaakko Kero TuUL 16.25 (50-v. SE)

10 km: 1) Camilla Richardson Esbo IF 33.17 (kkk), 2) Alisa Vainio LappUM 34.17, 3) Ulla Virtanen VaajKuo 37.14.

Kaikki tulokset

Vantaan Hakunilassa kilpailtiin kauniissa, mutta tuulisessa säässä.

 

Artikkeli Vastatuuli kiusasi, mutta Richardsson viiletti ennätykseen ja kärkiaikaan Hakunilassa julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi