Kuntosali tuo vauhtia polkujuoksuun 

Lukulistalle
Lukulistalle

Miksi käydä salilla, kun voi juosta poluilla? Tällainen ajatus saattaa käydä juoksijan mielessä, mutta voimatreeni on tärkeä tuki lajisuorituksille. Ultrajuoksija Juuso Simpanen kertoo, mitä on oppinut voimaharjoittelusta polkujuoksun tukena ja jakaa omat lempiliikkeensä polkujuoksijoiden hyödynnettäviksi. 

On ihan ymmärrettävää, että luonnossa liikkumista rakastava polkujuoksija ei pidä kuntosalin ajatuksesta, jos vaihtoehtona on metsä. Erityisen vastenmieliseltä salille lähteminen voi tuntua, jos juoksija ei tiedä, minkä tyyppisiä harjoituksia salilla kannattaa tehdä tai mitä hyötyjä voimaharjoituksella voi saavuttaa.

Päätökseen voi vaikuttaa ajatus, että mitä lihaksikkaampi olet, sitä raskaampi ja siten hitaampi olet. Vaikka tämä teoriassa voisi pitää paikkaansa, on pieni lihasmassan lisääminen usein vain hyödyksi polkujuoksijalle. Voima usein parantaa juoksun taloudellisuutta ja mahdollistaa isommat juoksumäärät.

Olen tämän kauden ajan tehnyt yhteistyötä voimavalmentaja Sami Maunosen kanssa. Olemme miettineet, minkälainen voimaharjoittelu on polkujuoksijalle hyödyllisintä ja mikä toisaalta taas ehkä hyödytöntä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa