Lyhyiden polkujen lumo

polkujuoksukesä 2023
Kuva Rami Valonen / Bodom Trail
Lukulistalle
ClosePlease login

Suomen pitkä polkujuoksukesä 2023 tarjoaa ihastuttavan monipuolisen kattauksen uusia herkullisia tapahtumia ja jo klassikoiksi muodostuneita kisoja. Lue vinkkimme maltillisten matkojen kisoihin. 

Lyhyet kisat lumoavat polkujen pauloihin niin vasta-alkajia kuin eri pituisilla matkoilla jo aiemmin kunnostautunutta juoksijakuntaa. Esimerkiksi Trail Tour Finlandin osakilpailut voivat merkitä elämän ensimmäistä polkujuoksua tai pikanttia piristystä pidempiin kisoihin valmistautuessa. Matkoja riittää Trail Tourin tapahtumissa kymmenen kilometrin kieppeiltä alkaen.

Nykyään miltei kaikki uudet lajiharrastajat aloittavat polkujuoksun maratonia lyhemmistä koitoksista. Vaikka suurella osalla tulokkaista on enemmän tai vähemmän vankka kuntoliikuntatausta muista lajeista, vain harvalla harrastuksella on kohdallisia siirtovaikutuksia polkujuoksussa kehittymiselle. Siksi siirtymiseen poluille kannattaa uhrata aikaa ja ajattelua.

Kokosimme kuusi punnitsemisen arvoista vinkkiä etenkin ensimmäisiin lyhyehköihin polkujuoksutapahtumiinsa tähtääville. Ne sopivat myös lajiin palaaville ja vauhtia etsiville pidempien polkujen kulkijoille.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa