Mimmi Kotka – ”Sisu on tehnyt minusta hyvän ultrapolkujuoksijan”

Kuva Toni Spasenoski
Lukulistalle
ClosePlease login

Ruotsalainen Mimmi Kotka yksinkertaisti elämää ja nousi huipulle polkujuoksun ultramatkoilla. Hänellä on suomalaiset juuret. 

Mämmi. Lanttulaatikko. Ruisleipä.

Ruotsalainen ultramatkoilla menestynyt polkujuoksija Mimmi Kotka, 42, luettelee suomalaisia suosikkiruokiaan. Kotka on hyvin ylpeä suomalaisista juuristaan – ja erityisen tärkeää hänelle on suomalainen perinneruoka.

– Rakastan kaikkia suomalaisia pyhäruokia. Syön enimmäkseen kasvisruokaa, mutta mustamakkara on kyllä svingött (sikahyvää). Hapan, sitkeä ruisleipä, jonka päällä on voita yhtä paljon kuin leipää, on myös niin hyvää. Ja lakritsi ja salmiakki tietysti, Kotka sanoo.

Polkujuoksun ulkomaisia kisoja seuraavat saattavat muistaa Kotkan vuoden 2021 UTMB-kisasta Alppien korkeimman vuoren Mont Blancin ympäriltä. Hän taisteli 170 kilometrin ja 10 000 nousumetrin reitillä kolmanneksi nykyisellä kotiseudullaan. Kotka saapui maaliin todella uupuneena, polvet verisinä, silmin nähden kamppaillen joka askeleella.

– Minussa on varmaan vähän suomalaista sisua. Sisu on tehnyt minusta hyvän ultrajuoksijan. Olen ylpeä siitä, että olen puoliksi suomalainen, hän sanoo.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa