Canyon Neuron CF 9.0 – vuosimalli 2022 koeajossa

Lukulistalle
ClosePlease login

Lukulistalle
ClosePlease login

Canyon Neuronin hiilikuituversion runko on säilynyt lähes ennallaan vuoden 2018 ensiesittelystä. Miten osapäivitykset ja pienet viritykset ovat vaikuttaneet pyörään? 

Tutustuin talvisilla poluilla vuosimallin 2022 hiilikuituiseen Canyon Neuroniin. Neljästä uudesta kokoonpanosta pyysin sähkövaihtajalla, huippuiskareilla ja kuitukiekoilla varustetun CF 9.0 SL:n, mutta ilmeisesti vahingossa ajoon tuli CF 9.0 -versio hieman painavammilla kuitukiekoilla, mekaanisella vaihtajalla sekä Fox Performance Elite -iskareilla.

Kesällä 2019 Pyöräily+Triathlonin maastopyörien testiin osallistui tuoretta koeajopyörää vastaava malli. Selvitin, millaisia eroja pyöristä löytyy.

Neuronin hiilikuiturunkoisten 2022-versioiden hinnat ovat 3 150– 5 000 euroa. Canyonin mukaan myös alumiinirunkoisten pyörien geometria on samanlainen ja mallien hinnat ovat 2 000–2 800 euroa. Malliston huippuna on viime vuonna esitelty CF SLX LTD automaattisesti säätyvillä iskareilla 8 350 eurolla.

Osa kokoonpanoista on saatavilla naisten versiona alkaen kuiturungoissa koosta XS ja alumiinisena koosta XXS. Lasten ja nuorten mallissa pieniin runkokokoihin on yhdistetty lyhyemmät kammet, kapeampi tanko sekä kevyille kuskeille säätyvät iskarit.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa