South by Cycle

South by Cycle
Lukulistalle
ClosePlease login

Bikepacking-reittiuutuuden suunnittelua ohjasivat ajamisen mielenkiintoisuus ja maisemallisuus sekä majoitukset ja kohteet matkan varrella. Usean päivän retkillä yöpymisen voi suunnitella laavuihin, telttaan, majataloihin tai erilaisiin hotelleihin. Koordinaattori Kristiina Vaanon mukaan pyöräilijä voi halutessaan edetä vaikka kahvilasta kahvilaan. Ajettavaa ja koettavaa piisaa niin nautiskelijalle kuin pohjoismaiset sääolot kestävälle kestävyyskuskille.

South by Cycle yltää Hangosta Kouvolaan. Idässä, pääkaupunkiseudulla sekä sieltä länteen tarjolla on myös kierroksia, joten oikeastaan kyse on 851 kilometrin ja 7 800 nousumetrin monipuolisesta reitistöstä. Pisin yhtenäinen reitti tarjoaa 548 kilometriä ja lyhimmät osareitit ovat vajaa sata kilometriä. South by Cycle nivoo yhteen 13 kuntaa. 

Saapuminen reitistölle EteläSuomen asutuskeskuksista onnistuu helposti ilman autoa. Matkaan voi lähteä esimerkiksi Helsingin metrolinjastolta, junalta tai Helsinki-Vantaan lentokentältä, mikä auttaa sekä paikallisia että kansainvälisiä pyörämatkailijoita.

South by Cycle -viitat eivät opasta pyöräilijää maastossa vaan reitistö perustuu gpxjälkiin. Ridewithgps-palvelun avulla toteutetut reittikartat ja -jäljet löytyvät Bikeland.fisivustolta. Reittiversion valintaa ja päivämatkojen arviointia helpottavat ajamisen vaativuudesta kertovat tasot sekä reittikuvaukset. Kaikki kohdat eivät ole ajettavissa talvella latujen ja talviolosuhteiden takia. 

Kartalta löydät majoituksia, ravintoloita, vesipisteitä, pyöräkorjaamoita sekä muita pyöräilijälle kiinnostavia palveluita ja nähtävyyksiä. Reitin lähellä olevat yritykset voivat hakeutua kartalle Pyörämatkailukeskuksen kautta.

 bikeland.fi/southbycycle

 

TEKSTI TOMI SAVOLAINEN KUVA POPPIS SUOMELA

Pyöräily +Triathlon 1/2022

Vastaa