Aikuiset harrastavat siinä missä muutkin

Lukulistalle

Aikuiset harrastajat ovat ryhmä siinä missä muutkin. Suunnistuskoululaiset voivat jäädä opetuksen jälkeen oman onnensa nojaan, vaikka tarve harrastusympäristölle olisi suuri.

Tampereen Pyrinnössä otettiin aikuisten harrastaminen tosissaan ja nyt seura on ensimmäinen suunnistusseura, jolle myönnettiin Olympiakomitean aikuisliikunnan Tähtiseura-tunnus.

Nelisen vuotta sitten Tampereen Pyrinnön suunnistusjaoston toimesta tehtiin kysely seuran jäsenille sen toiminnasta ja tarpeista. Tuloksista kävi selkeästi ilmi, mitä oli jo ounasteltu: Oravapolkukoulu, nuorten ryhmä ja edustuksen toiminta kukoistavat. Ainoa selkeä aukko havaittiin aikuisten harrastetoiminnan puuttumisena.

Aikuiset saattavat aloittaa suunnistusharrastuksen lapsensa kautta, jolloin omaksi viiteryhmäksi muodostuu oravavanhemmuus tai nuorten ryhmän vanhemmuus. Edustusurheilijat pysyvät mukana toiminnassa niin kauan, kun kuuluvat edustusryhmään, mutta mitä tapahtuu, kun aika ajaa ohi satsaamisesta tai ryhmässä mukana olo ei tunnu omalta enää iän puolesta? Entä mitä on tarjolla aikuisille, joilla ei ole kilpailullisia tavoitteita lainkaan?

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa