Pyöräsuunnistus MM – kultahana auki

pyoräsuunnistus
Lukulistalle
ClosePlease login

Kuortaneen MM-kisojen kovimmasta suomalaissuorituksesta vastasi kolmekymppinen, monille pyöräilymaailmasta tutummaksi tullut Samuel Pökälä, jonka saldona oli maailmanmestaruudet yhteislähdöstä, keskimatkalta ja viestistä. Yhteislähdön maailmanmestaruus oli Pökälän ensimmäinen pyöräsuunnistuksen arvokisavoitto. Entuudestaan mieheltä löytyi kaksi pronssimitalia Unkarin kisoista vuodelta 2012.

Syy pitkään taukoon mitalisaldossa löytyy Pökälän pyöräilytaustasta. Vuoden 2005 paikkeilla pyöräsuunnistuksen aloittanut Pökälä kilpaili lajissa vuoteen 2012 asti. Sen jälkeen maantiepyöräily vei mennessään. Vuosien 2012–2017 välillä lajivalinta painottui enimmäkseen maantiellä kilpailemiseen, vaikka mukaan mahtui vielä maastopyöräilyäkin.

Maantieuransa aikana Pökälä voitti yhteislähdön suomenmestaruuden vuonna 2015 ja aika-ajon suomenmestaruudet vuosina 2013–2016. Hän osallistui myös maantiepyöräilyn MM-kilpailuihin ja on tehnyt ajajan uraa ulkomaita myöden. Vuonna 2017 maantiepyöräilyura alkoi tulla päätökseensä. Samana vuonna Pökälä valmistui Tampereen teknillisestä yliopistosta.

– Aloin olemaan siinä vaiheessa vähän kypsä maantiepyöräilyyn ja tuntui, että aikaa ei ole enää niin paljon käytettävissä siihen.

Vuosi 2018 oli puolittainen välivuosi. Silloin Pökälä kilpaili jo pyöräsuunnistuksessa, mutta arjen eri tekijöiden ja treenin yhteispeli ei vielä rullannut. Pyöräsuunnistusinto kuitenkin ehti syttyä uudelleen.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa