Pyöräsuunnistusakatemian treeneissä

pyöräsuunnistus
Lukulistalle

Pyöräsuunnistusakatemian valmentaja Mika Häkkinen:

Pyöräsuunnistusakatemia toimii Tampereen seudulla aktiivisesti ympäri vuoden. Toiminta alkoi käytännössä heinäkuussa 2020 valmentajan ammattitutkintooni liittyvällä vuoden mittaisella jaksolla, jonka aikana järjestettiin 26 harjoitusta.

Nuoria urheilijoita on akatemiassa 10, ja tämän lisäksi harjoitukset ovat olleet avoimia myös muille pyöräsuunnistajille ja monesti myös pidemmän ajanjakson omatoimiperiaatteella. Parhaimmillaan harjoituksissa on ollut lähes 50 osallistujaa. Harjoituksien käytännön toteutukset on jaettu akatemian lisäksi Tampereen Pyrinnön ja Hiiltomiesten kesken. 

Nyt ensimmäisen toimintavuoden jälkeen olemme elokuusta 2021 lähtien myös virallinen lajiryhmä Varalan Urheiluopistossa. Varala toimii harjoituskeskuksena pyöräsuunnistajille ja kuormituksen seurannan testit on räätälöity yhdessä Varalan testiaseman kanssa. 

Esimerkkiharjoituksena oleva Valkeakosken taitoharjoitus toteutettiin ennen pyöräsuunnistuksen SM-sprinttiä monipuolisten lajielementtien teemalla. 

Maajoukkueurheilija Henna Saarinen, Koovee:

Toteutin treenin muutamaa päivää myöhemmin, ja tässä on ollut yksi toiminnan suuri etu. Avoimet akatemiatreenit ovat erinomainen tukipilari taitoharjoitteluun, ja niiden ympärille on hyvä rakentaa muuta ohjelmaa.

Valkeakosken treeni oli mielenkiintoinen, kun siinä maastotyyppi vaihteli paljon. Välillä oli sprinttityylistä korttelia ja välillä perinteistä metsäsuunnistusta. Harjoituksessa pääsi treenaamaan rytmitystä, nopeaa kartanlukua ja reitinvalintataitoja. Olen tykännyt akatemian treeneistä paljon! 

 

Vastaa