Henrik Goesch – triathlonin suuri yksinäinen

Henrik Goesch
Kuva Alexander Koerner/Getty Images
Lukulistalle
ClosePlease login

Henrik Goeschin debyyttikisa Ironmanissa toi heti komean kahdeksan tunnin alituksen ensimmäisenä suomalaisena. Huippusuoritus on vaatinut kymmenen vuoden työn. 

Suomalainen triathlonperhe seurasi viime elokuussa tiiviisti Kööpenhaminan Ironman-kilpailua suuremman yleisön ollessa tapahtumasta suhteellisen tietämätön. Turkulainen Henrik Goesch oli tekemässä upealla suorituksellaan suomalaista triathlonhistoriaa uransa ensimmäisessä täyden matkan kilpailussa.

Lajissa uidaan 3,8 kilometriä, pyöräillään 180 kilometriä ja lopuksi juostaan maraton. Innokas triathlonharrastaja Alexander Stubb kehotti Twitterissä, että nyt tulisi kotimaisten urheilutoimitusten olla hereillä. Matkaa maaliin oli enää neljä kilometriä, ja ensimmäinen suomalainen alle kahdeksan tunnin suoritus oli tapahtumassa. Twiittiin vastasi Aleksi Valavuori kommentoiden, ettei löydä Goeschia somekanavista. ”Ei tarvitse olla somessa ollakseen”, kuului Stubbin filosofisen viisas vastaus.

Henrik Goesch oli Kööpenhaminassa lopulta kolmas ajalla 7.52.10. Moni innostui vertailemaan suoritusta suomalaisen triathlonlegendan Pauli Kiurun ennätykseen ja epäviralliseen SE-aikaan 8.04.54 vuodelta 1991. Goesch itse ei pidä lainkaan eri kilpailureiteillä ja välineillä suoritettujen lopputulosten vertailemisesta keskenään.

– Triathlonennätyksiä ei ole olemassakaan. Vertailu tulee tapahtua tapahtumakohtaisesti, Goesch vastaa paljon huomiota herättäneeseen vertailuun hänen ja Kiurun välillä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa