5 kysymystä – Miika Tenhunen

Lukulistalle
ClosePlease login

Nivalan Urheilijoiden Miika Tenhunen, 23, juoksi Lappeenrannan Kalevan Kisoissa 3000 metrin esteissä hopealle. Viime viikonloppuna järjestetyssä Pajulahti Cross Country Carnevaleilla Tenhunen voitti miesten 10 kilometrin kilpailun, joka oli samalla katsastus 10. marraskuuta juostaviin Pohjoismaiden maastojuoksun mestaruuskisoihin Heinolan Vierumäellä. Juoksija-lehti kyseli Tenhusen kuulumisia.

Kuinka löysit kestävyysjuoksun?

– Juoksu on tuntunut pienestä pitäen omalta lajilta ja päätin jossain vaiheessa, että haluan kokeilla kuinka hyväksi voin siinä tulla. Lisäksi valmentaja löytyi läheltä, kun isoisä alkoi valmentamaan minua. Hän on valmentajani edelleen. Pelasin jalkapalloa 15-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen aloitin tavoitteellisemman juoksuharjoittelun.

Tulevan kauden tavoitteesi ja painopisteesi harjoittelussa?

– Tulevan kauden päätavoite on juosta 3000 metrin esteissä Pariisin EM-kisoihin oikeuttava aika. Harjoittelussa tulevan kauden painopiste on vauhtikestävyyden sekä anaerobisen kynnyksen kehittämisessä. Isossa kuvassa harjoittelun kaikilla osa-alueilla on tavoitteena kehittyä ja vammojen ehkäiseminen on myös yksi iso tavoite.

Uskallan  vaihtaa tarvittaessa kovien ja kevyiden päivien paikkaa.

Millainen arkesi on?

– Opiskelen urheilun ohella liikunnanohjaajaksi sekä teen työkseni opettajan sijaisuuksia. Harjoittelussa otan siviilielämän tuoman kuormituksen huomioon. Harjoittelen pääsääntöisesti kaksi kertaa päivässä. Aamulla aikaisin ennen töitä/koulua ja illalla töiden jälkeen. Uskallan myös vaihtaa tarvittaessa kovien ja kevyiden päivien paikkaa jos tarve vaatii ja tuntuu siltä, että ei ehdi palautua. Vapaa-ajalla tykkään käydä metsällä ja kalassa.

Lempiharjoituksesi?

– Suosikki harjoituksiani ovat TV-kovat sekä vauhtikestävyysharjoitukset. VK-harjoituksia teen tällä hetkellä kolme kertaa viikossa. Suosin niin yhtämittaista kuin pätkittyäkin VK-harjoitusta ja näiden harjoitusten kesto vaihtelee 8-14 km välillä. TV-kovat ovat sen verran kuormittavia harjoituksia, että niitä pystyy tekemään maksimissaan kerran viikkoon, jos silloinkaan. Kun niitä tekee, tulee muuta tehoharjoittelua keventää samalta viikolta.

Millä matkalla näet potentiaalisi tulevaisuudessa?

– Näen parhaan potentiaalini estejuoksussa, vitosella ja kympillä. Tavoitteena on aina ollut päästä arvokisoihin juoksemaan ja ensi kesänä siihen olisi mahdollisuus, mikäli kaikki sujuu hyvin. Uskon, että minulla on vielä kehitettävää kaikilla osa-alueilla juoksijana.

Miika Tenhunen yhdessä valmentajansa ja isoisänsä Kari Tenhusen kanssa.

Miika Tenhunen

Syntynyt Nivalassa 11.10.1996

Seura Nivalan Urheilijat

Ennätykset

3 000 m esteet 8:54.96

5 000 m 14:48.15

Instagram @miikatenhunen

 

Vastaa