Samsung Galaxy Watch5 Pro

Lyhyesti

Erilainen kello.

Kuvaus

SAMSUNG Watch5 Pron kanssa ensimmäinen ihmettely tulee heti kättelyssä. Miten tätä ladataan? Latauspiuhan päässä on tavanomaisen usb-liittimen sijaan usb-c liitin, joka ei ihan peruslaturiin uppoa. Ongelma ratkesi, kun läppärin kyljestä irtosi virtaa.

Titaanirunkoinen (45 mm) ja safiirilasilla varustettu kello on tyylikkään oloinen kapistus. IP68-standardin vesitiiveys mahdollistaa käytön kosteissa oloissa. Nappuloiden käyttötuntuma on laadukkaan napakka. Valikoissa sompaillaan kosketusnäytön avulla, ja tottumattoman pitää harjoitella toimintojen löytymistä. Käyttökokemus on lähempänä älypuhelinta kuin urheilukelloa. Näyttö on upea ja kirkas, mutta akunkesto ei toki kestä vertailua oikeiden urheilukellojen kanssa. Sileän silikonirannekkeen lukitus on kätevä, mutta ulkonäkö vaatimaton.

Watch5 Pro mittaa matkaa ja treenivauhtia ihan kelvollisesti, mutta rannesykkeessä heittelyjä tulee usein. Lap-toiminto puuttuu, mutta automaattiset kierrosajat kello ottaa. Sovelluksissa intervallitoiminto kuitenkin löytyy.

Harjoituksen lajin valinnan jälkeen kello aloittaa harjoituksen oudosti suoraan, ja lenkin lopussa stop-toiminto ei olekaan jompikumpi fyysisistä painikkeista, vaan näyttöä täytyy ensin pyyhkäistä sivulle, ja vasta esiin avautuvasta näytöstä ajanoton saa pysäytettyä. Juoksun aikana rannetta pitää heilautella välillä ärsyttävän suurieleisesti, jotta näytön saa syttymään.

Watch5 Pro ei ole nimestään huolimatta ainakaan pro-treenaajan apuväline. Terveydenseurantaan, Google Pay’n tai vastaavien sovellusten käyttöön se on varmasti paikallaan. Miksei lenkkeilyynkin, jos toiminnoilla tai käytön sujuvuudella ei ole niin suurta väliä. Kello synkronoi treenit sujuvasti Samsung Healthiin. Sovellus on selkeä, mutta ulkoasultaan yllättävän vaisu.

Samsung Galaxy Watch5 Pro 

Lue myös:

Garmin Epix Pro

Akku, älä hyydy!

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Älykellot

Taso

Samsung

Välineryhmä

Älykäs harjoittelu