Jarrutus rullasuksilla on tärkeä taito. Aurajarrutuksen avulla voit hidastaa vauhtia hallitusti alamäissä. Kun opettelet säätelemään vauhtia, voit valita myös hieman mäkisempiä reittejä rullahiihtoon, eikä alamäkipelko häiritse treenejä.
Aloita jarrutusharjoittelu hyvin loivassa mäessä tai tasamaalla. Käytä aluksi luistelumonoja, vaikka alla olisi leveäpyöräiset perinteisen rullat. Ota hieman vauhtia, vie jalat rohkeasti auraan ja pidä nilkat hyvin tiukkana. Asvaltin lisäksi jarrutusta voi harjoitella tiiviillä kivituhkapinnalla.
Koska sukset pyrkivät kulkemaan erityisesti asvaltilla rungon suuntaan, joudut painamaan aurassa olevia suksia päättäväisesti saadaksesi rullasukset auraamaan. Kun pidät nilkat ja reidet jämäkkinä, sukset luisuvat hieman sivusuunnassa, eivätkä etupyörät törmää toisiinsa. Kun auraaminen onnistuu, vauhti hidastuu tasaisesti.
Aurajarrutus ei sovi äkkipysähdyksiin, vaan sillä on tarkoitus säädellä vauhtia niin, että alamäkien laskeminen onnistuu turvallisesti. Kun eteen tulee vaativa alamäki, aloita vauhdin hidastaminen heti.
Tärkeää on, ettet päästä vauhtia missään vaiheessa kiihtymään liian kovaksi, koska silloin jarruttaminen onnistuu vain erittäin taitavilta hiihtäjiltä. Kovasta vauhdista auraamisen yrittäminen voi johtaa pahaan kaatumiseen.
Taitojen karttuessa voit kokeilla jarruttamista myös vapaan rullilla. Kapeilla ja korkeilla rullilla jarruttaminen on kuitenkin paljon vaativampaa kuin perinteisen leveillä renkailla, ja kaatumisriski on suurempi.