Aateli Race oli onnistunut osa Ilkka Herolan tehoblokkia

Lukulistalle
ClosePlease login

Yhdistetyn urheilijat ovat olleet tuttu näky Vuokatin Aateli Racessa, ja tänäkin vuonna Ilkka Herola oli mittaamassa kesäkuntoaan. MM-hopeamitalisti jätti juoksuosuuden väliin, mutta sai prologista ja 15 kilometrin rullahiihdosta hakemansa.

–  Pari onnistunutta kisanomaista harjoitusta, tuntuivat ihan tasapainoisilta kisoilta. Tähän muutenkin tehoblokkia viriteltiin. Valmistauduimme tähän tekemällä useampia kovempia rullahiihtoharjoituksia viikon sisään. Maksimipäätä on vähän yritetty rassata, Herola kertoi.

Harjoituskausi on sujunut suunnitelmien mukaan siitä lähtien, kun se huhtikuun lopulla olympiatalvea kohti käynnistyi.

– Ei ole ollut mitään vastoinkäymisiä. Sellainen muutos aikaisempaan tehtiin, ettei alkukesään otettu mitään leirireissua. Kilometrejä on jo sen verran takana, että reissaaminen reissaamisen takia on jo nähty. Oman henkisen hyvinvoinnin kannalta on parempi olla kotona välillä, ettei ala reissaaminen painaa.

Pekingin olympialaisia ajatellen Herolakin on parin vuoden ajan hyödyntänyt säännöllisesti korkean paikan harjoittelua vuoriston lisäksi myös alppimajassa. Sama linja jatkuu.

– Tästä eteenpäin oikeastaan kaikki leirit mitä ulkomailla on, on korkealla. Toivotaan, että elimistö olisi siihen vähän tottunut.

Herolan MM-mitali kosketti ja sykähdytti monia urheilun ystäviä. Se on ilahduttanut häntä, samoin mitalin tuoneen päivän onnistumiset.

– Toivottavasti jatkossakin, tuli tulosta tai ei, voi jotain positiivista antaa.

Vuokatin Aateli Race -seurannan tarjoaa Swix. Tutustu Swix -tuotteisiin täällä: www.swixsport.com

Vastaa