Helpotusta hiihdon kaipuuseen

KIILOPÄÄHIIHTO
Lukulistalle
ClosePlease login

Hinku ladulle on jo kova! Hiihtämään pääset pian ensilumenladuilla ja Pohjois-Suomessa. Talven massahiihtoihin kannattaa valmistautua hyvin. 

3 vinkkiä hiihdon kaipuuseen

1. Suuntaa ensilumenladulle

Säilö- ja tykkilumen turvin tehdään ensilumenlatuja lokakuusta alkaen eri puolilla Suomea. Vuokatissa hiihtokausi alkaa aina 10.10. klo 10, Imatralla ja Kontiolahdella ladulle päästään 14. lokakuuta. Kannonkosken Piispala, Ruka ja Levi panostavat niin ikään hyvin aikaiseen kauden avaukseen. Eteläisimmässä Suomessa Vihti ja Oittaa ovat hiihtojuhlissa mukana nopeasti.

2. Koe Lapin kaamos

Moni hiihdonharrastaja suuntaa Lappiin keväthangille. Kokeile joskus, miltä pitkä kaamoshiihto tuntuu omalla porukalla Lapinleirillä, tai osallistukaa esimerkiksi Kiilopäähiihtoviikkoon 3.–10. joulukuuta. Tänä vuonna mukana on myös 40 kilometriä vapaalla. Retkisarjaa varten Kiiloselän ikimetsän suojiin tehdään tunnelmallinen erämaalatu.

3. Hiihdä 90 kilometrin kuninkuusmatka

Massahiihdossa yhdistyy mahdollisuus testata omia rajoja, nauttia talviluonnosta ja tuntea yhteisöllisyyttä. Lähde taas suosikkihiihtoosi tai kokeile maratonhiihtojen 90 kilometrin kuninkuusmatkaa esimerkiksi Pirkan Hiihdossa. Se hiihdetään aina maaliskuun alkupuolella Niinisalosta Ylöjärven Teivoon.

 

TEKSTI SOILA NIKLANDER KUVA KUUTTI HEIKKILÄ / KIILOPÄÄHIIHTO

Hiihto 4/2022

Vastaa