12 hiihtäjän venytystä

Lukulistalle
ClosePlease login

Runsas määräharjoittelu jumiuttaa lihaksia vääjäämättä. Näillä liikkeillä pidät hiihdon väljempänä ja torjut turhia rasituskipuja. 

Venyttelyn hyötyjä on vähätelty viime vuosina, ja muutamat maajoukkuehiihtäjätkin ovat kertoneet julkisuudessa, etteivät juuri venyttele.

On totta, että dynaaminen liikkuvuusharjoittelu tehoaa usein paremmin kuin staattinen venyttely. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että säännöllinen venyttely pitää liikeradat laajempina ja hiihdon väljempänä.

Lisäämällä liikelaajuuksia myös venyttelemällä saat liukkailla kevätkeleillä enemmän irti tekniikkaharjoittelusta, ja pitkissä maratonhiihdoissa parempi liikkuvuus auttaa pitämään hiihdon taloudellisena.

Ota tavoitteeksi, että palauttelet mahdollisimman monen hiihtolenkin jälkeen lihakset kevyellä venyttelyllä lepopituuteen ja venyttelet ainakin silloin tällöin perusteellisesti tavoitteena liikkuvuuden parantaminen. 

Selkä kiittää venyttelystä

Lantion seudun, keskivartalon ja alaraajojen lihaskireydet lisäävät herkästi selän kuormittumista, koska ne estävät hyvällä tekniikalla hiihtämistä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa