Tasatyönnön kehittäminen vaatii monipuolista harjoittelua

tasatyönnön kehittäminen
Lukulistalle

Petteri Koiviston tasatyönnön kehittämisprojekti alkaa tuottaa tuloksia. Jaksamista on rakennettu monipuolisilla harjoituksilla, ja työntötekniikkaa on hiottu. Kehittymistä seurataan myös matolla tastyönnön MAST-testillä.

Petteri Koivistolle tasatyönnön kehittäminen on ollut pitkäkestoinen projekti, joka on yhä kesken. Parin vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna fyysiset valmiudet ja tekniikka ovat kehittyneet merkittävästi.

Tasatyönnön kehittämishanke tuli Koivistolle tilanteessa, jossa alla oli huono kausi, edessä armeijavuosi ja alkamassa yhteistyö uuden valmentajan Mikko Virtasen kanssa. Riskit toiselle huonolle kaudelle olivat Virtasen mukaan aika suuret, joten harjoittelua priorisoitiin voimakkaasti.

– Päätimme ottaa selkeästi jonkun asian, jossa yritämme olla parempia. Ettei Petteri lähtisi armeijaan tekemään sillisalaattiharjoittelua. Tähtäimeen otimme tasatyönnön parantamisen, joka oli sitten koko viime kauden harjoituksellinen tavoite.

Virtasen mukaan juuri tasatyöntöä on mahdollista kehittää armeijan vaihtelevissa tilanteissa ja oloissa. Sen sijaan määriin tai tehoihin ei poikkeusoloissa Virtasen mielestä kannata kiinnittää liikaa huomiota, koska harjoittelua joutuu soveltamaan tilanteiden ja muun kuormituksen vaihdellessa.

– Tasatyöntö meni eteenpäin, mutta niin ovat muutkin asiat kehittyneet, sanoo 21-vuotias Puijon Hiihtoseuraa edustava Petteri Koivisto hyvin sujuneesta kaudesta.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa