Atomic ja Salomon kehittivät säädettävän siteen

Lukulistalle
ClosePlease login

Salomon ja Atomic kehittivät uuden säädettävän siteen. Prolink Shift-In-sidettä (Classic, Skate), voi säätää helposti ottamatta suksia jalasta. Uutuus tulee markkinoille tammikuun lopulla.

Teksti Seppo Anttila

Pääsimme hiihtämään Salomonin ja Atomicin yhteistyössä kehittämällä Shift-In-siteellä. Sidettä voi liikuttaa helposti myös sukset jalassa salpaa kiertämällä. Portaita on kuusi ja siirtoväli 7,5 mm eli nelisen milliä vähemmän kuin Rottefellan vastaavassa Move-siteessä.

Sidettä säädetään salpaa kiertämällä, ja se onnistuu myös sukset jalassa.

 

Uusi Atomicin ja Salomonin kehittämä side vaatii myös oman sukseen jo tehtaalla kiinnitettävän pohjalevyn, eikä sitä voi yhdistää Prolink Shift-siteen PSP-levyyn.

Shift-In-siteen rakenne on tukeva samoin kuin Prolink Shift-siteissä, ja säätö toimi testihiihdoissamme moitteettomasti ja täsmällisesti. Melko tiheä 7,5 millin porrastus tuo  säätöön enemmän tarkkuutta kuin Rottefellan Move-siteessä.

Kantapala on erikseen säädettävä. Tämä on selkeä etu, koska yhdessä siteen kanssa liikkuva kantaosa ja sen pitkä kisko saattavat jäätyä kiinni, jolloin jäätynyttä sidettä ei saa liikutettua. Salomonin ja Atomicin siteessä tämä ongelma ei tule eteen.

Säätösalpa on suhteellisen pienikokoinen, joten siteen siirtäminen sukset jalassa kovalla pakkasella vaatii hieman sormivoimia.

Sidettä on saatavilla jo tammikuun lopulla valikoiduissa liikkeissä.

Vastaa