Karhu yhdisti skinin ja nanon

Karhu NoWax Skin 200
Lukulistalle
ClosePlease login

Karhu yhdisti onnistuneesti pitokarvan ja nanopinnoitteen samaan sukseen. Hiihdimme Karhu NoWax Skin 200 -suksilla vaikeilla pitovoitelukeleillä. Pito oli hämmästyttävän hyvä ja luisto sopiva.

Kun saimme Karhun pitokarvan ja nanopinnoitteen yhdistävän suksen testihiihtoihimme, idea epäilytti aluksi. Voiko tällainen suksi luistaa aktiivikuntoilijan alla tarpeeksi hyvin kuivalla lumella tai uudella lumella, koska liukupinnat on käsitelty nanopinnoitteella?

Toki nanopinnoitteinen suksi voi olla karvasuksea selvästi parempi kostealla ja tiiviillä ladulla, mutta miten käy pakkaslumella tai jauhaantuneella ja hyvin kuivalla tykkilumella?

Ennakkoluulot karisivat kuitenkin ensi potkuilla. Luistoa oli aivan riittävästi kuntohiihtäjän tarpeisiin nautinnolliseen lenkkihiihtoon, ja pito oli vaikealla liippakelillä monin verroin parempi kuin verrokkipareina toimineilla hyvillä skinisuksilla.

Hyvä pidon ja luiston yhdistelmä

NoWax Skin 200:ssa on kennorunko, joka on jämäkkä ja loppujäykkyyttä on hyvin. Liukupinnoilla on Optigrip-pinnoitteesta kehitetty liukkaampi OptiFast-käsittely. Karvaosa on lyhyt, vain 37,5 senttiä.

Testasimme suksia nanopinnoitteen luiston kannalta kahdella haastavalla kelillä eli kuivalla jauhomaisella ja pehmeällä tykkilumella sekä toisaalta juuri satavalla ja pehmeällä lumella nollakelissä ennen ladun liippaantumista. Molemmissa tapauksissa luisto oli tarpeeksi hyvä nauttivaan ja rentoon peruskestävyyslenkkeilyyn.

Suksi myös piti erinomaisesti pehmeässä lumessa ja selvästi paremmin kuin verrokkeina olleet kahdet skinisukset. Kovalla mutta epätasaisella liippaladulla Karhu peittosi mennen tullen kalliimmat skinisukset.

Suksiin on haettu sopivaa pidon ja luiston yhdistelmää. Pitokarva tai normaalia liukkaampi nanopinnoite eivät yksinään antaisi riittävää pitoa, mutta yhdessä lopputulos on kuntohiihtäjän tarpeisiin todella onnistunut. Edeltäjiään sileämpi OptiFast-pitopinnoite luistaa huomattavasti paremmin kuivassa ja pehmeässä lumessa. Kuivalla lumella luisto on selvästi parempi kuin aiemmin testaamissamme Optigrip-suksissa, eikä pinnoite jäätynyt vaikeassa uuden lumen nollakelissä.

Vakaa yhden suksen liuku

Yhden suksen liu’ussa Skin 200 liukui rauhallisen vakaasti eikä pitokarva tökkinyt ollenkaan. Tämä on hyvän pidon ohella yksi tärkeä edellytys sille, että vuorohiihto säilyy rentona.

Välillä tuntui, että pehmeässä lumessa yhden suksen liu’ussa luisto oli jopa parempi kuin kahdella suksella. Myöskään tasatyönnössä pitokarvan kahnaaminen ei häirinnyt.

Hyvä toimivuus perustuu siihen, että suksen runko on tarpeeksi kantava. Skinisuksissa ongelmana on usein, että pitokarva nappaa herkästi kiinni yhden suksen liukuvaiheessa.

Skin 200 oli 187-senttisen hiihtäjän alla 197-senttisenä vakaa ja samalla mukavan ketterä hiihdettävä. Sillä oli ilo hiihtää myös ladun vieressä. Suksi pysyi suunnassa hyvin, ja pito oli mainio pehmeässäkin lumessa.

Karhu NoWax Skin 200 280 €

  • Sopii kaikille kuntohiihtäjille ja myös aktiivikuntoilijoille, jotka nauttivat rennosta vuorohiihdosta lähes seinäpidolla.
  • On myös erinomainen suksi aktiivihiihtäjille silloin, kun tavoitteena on hiihtää peruskestävyyslenkkejä rauhallisesti mäkisessä maastossa vaikeilla pitovoitelukeleillä.

 

+ Vaikeilla keleillä pito paljon parempi kuin skinisuksilla

+ mahdollistaa rennon vuorohiihdon hyvin mäkisessä maastossa

–  Kuivalla ja pehmeällä lumella luisto vain kohtalainen

 

TEKSTI JA KUVA SEPPO ANTTILA

Hiihto 1/2021

Vastaa