Lämpöä ja mukavuutta merinosta

We Norwegians
Lukulistalle
ClosePlease login

Merinovilla on hengittävää, lämmintä ja antibakteerista. Testasimme kahta eripaksuisesta neuloksesta ja erilaisesta sekoitteesta tehtyä merinokerrastoa. 

Merinovilla sopii hyvin kerrospukeutumiseen. Urheilukerrastoissa käytetään usein ohutta ja joustavaa sekoiteneulosta, jossa on mukana myös jotain tekokuitua. Mitä enemmän keinokuituja on mukana, sitä useammin asu pitää pestä.

Testasimme We Norwegiansin ohutta (160 g/m²) ja super.naturalin paksumpaa kerrastoa (230 g/m²). Molemmissa paidoissa on korkea vetoketjullinen kaulus ja housuissa vyötäröresori. Kummassakin setissä on mallit naisille ja miehille ja värivaihtoehtoja.

 

We Norwegians

Sopii myös hikilenkeille

WE NORWEGIANS on Norjassa hyvin suosittu, Suomessa vielä uudehko tuotemerkki, jolla on laaja valikoima merinovaatteita retroneuleista pipoihin.

Snø-kerrastossa on 98 % merinoa ja 2 % Creora-Eco-Soft-kuitua. Asun merinovilla on hienokuituista eli 17,5 mikronia (*) ja neuloksen paksuus 160 g/ m² (**).

Testasimme Snø Zip-Up -paitaa ja Snø LongJohns -housuja plussa-asteissa ja pikkupakkasilla peruslenkillä. Snøssä on erittäin mukava ihotuntuma. Asu hengittää hyvin hikilenkeilläkin riittävän ohuen välikerrospaidan kanssa. Paita toimii hyvin myös ilman välikerrastoa hiihtotakin kanssa, ja housut sopivat ohuutensa ansiosta myös hyvin istuvien housujen alle.

  • Snø Zip-Up – paita 119,90 € ja
  • Snø LongJohns -housut 99,50 €
  • WENORWEGIANS.COM

 

Super.Natural

Vaikka tunturivaellukselle

Merino Super Natural

SUPER.NATURAL on perustettu Sveitsissä vuonna 2012, ja sen mallistossa on merinovaatteita eri urheilulajeihin ja arkioleiluun. Käytetty merinokuitu on erittäin ohutta, 17 mikronia.

Brändi on kehittänyt materiaaliyhdisteen, jossa noin puolet on merinovillaa ja puolet teknistä kuitua, kuten polyesteriä. Valmistajan mukaan asut mm. kestävät paremmin ja kuivuvat nopeammin kuin täysmerinovillaiset.

Base 1/4 Zip 230 -paidassa ja Base Tights 230 -housuissa on super.naturalin lämpöisintä materiaalia (230 g/m²). Samoja kerrastoja saa myös ohuesta (140 g/m²) ja keskipaksusta neuloksesta (175 g/m²).

Testissä kerraston ihotuntuma oli miellyttävä. Paksu ja suhteellisen tiivis neulos soveltuu rauhalliseen liikuntaan kylmässä säässä, jolloin hikoilu ei ole merkittävää.

Asu on melko tyköistuva. Housujen vyötärö saisi ulottua ylemmäs, jotta alaselän kylmettymisvaaraa ei pääse syntymään.

 

Kuidun hienous ja neuloksen paksuus

(*) VILLAKUIDUN HIENOUS ilmoitetaan mikroneina eli millimetrin tuhannesosina. Merinokuidut ovat huomattavasti ohuempia kuin perinteinen lampaanvilla, joten ne eivät kutita tavallisen villan tapaan. Merinokuidun hienous vaihtelee noin 15:stä 24 mikroniin. Superohuena pidetään 15–19 mikronin merinovillaa.

(**) NEULOKSEN PAKSUUS ilmoitetaan grammoina per neliömetri (g/m2). Merinolangasta voidaan valmistaa hyvin ohuita neuloksia. Ohutkin merinokerros lämmittää tehokkaasti

MERINONEULOKSIA voidaan luokitella eri käyttötilanteisiin ja lämpötiloihin, kuten: ohuet (paino esim. 150 g/m2) lämpimään, keskipaksut (esim. 170 g/ m2) viileään ja paksut (esim. 260 g/m2) kylmään säähän. Paksun merinopipon neulos voi olla jopa 400 g/m2.

 

TEKSTI SOILA NIKLANDER

Vastaa