Nato-suksista myös siviiliversio 

Lukulistalle
ClosePlease login

KSF SPORT JA PELTONEN SKI voittivat Naton hankinta- ja logistiikkaviraston hiihtovälineiden kilpailutuksen. Pohjoisen sotilaille tarkoitetut uudet umpihankisukset tehdään KSF Sportin suksitehtaalla Kiteellä ja sauvat Peltosen tehtaalla Heinolassa.

Tässä vaiheessa kyse on 8200 suksi- ja sauvaparista, jotka toimitetaan Puolustusvoimille. Lisätilauksia on todennäköisesti luvassa.

Uusia suksia voidaan käyttää kaikilla sotilasjalkineilla, ja ne kantavat ja kulkevat lumessa paremmin kuin vanhanmalliset.

NATO-SUKSESTA tulee syksyllä myyntiin odotettu KSF Scout -siviiliversio. Sen ennakkomyynti on jo aloitettu. – Siviilisuksista on poistettu kärkireiät ja lisätty grafiikkaa. Siteiden kantalappu on hieman kapeampi, kertoo KSF Sportin toimitusjohtaja Harri Kirvesniemi.

Cap-rakenteen ansiosta suksi on kestävä. Keula ja kanta ovat keskikohtaa leveämmät. Sivuleikkaus on 90-75-82 mm, pituus 230 cm ja suomuosa 70 cm.

Se on noin 30 % kevyempi kuin vastaavan mittaiset puurunkoiset metsäsukset. Parin paino on noin 3150 g ilman sidettä.

– KÄRJEN TASAINEN taipuma ja kärjen sekä kannan suurempi kaarevuus ja leveys tekevät suksesta erittäin kantavan pehmeässä lumessa, Kirvesniemi sanoo.

Teräksinen sidepari painaa noin 1200 g. Siteen etuosan leveyssäätö ja eturaudan kulmien muuttaminen voidaan tehdä etukappaleissa olevaa hammastusta hyödyntäen etukappaleen ruuveja löystyttämällä. 

Suksessa on selkeä sivuleikkaus, ja side on säädettävissä erilaisille jalkineille sopivaksi. Kuvassa syksyllä myyntiin tuleva KSF Scout -siviiliversio.

 

Hiihto 3/2023

Vastaa