Kerttu Niskanen palasi voittajaksi: ”Pääharjoitus aina kovissa maastoissa”

Kuva All Over Press
Lukulistalle
ClosePlease login

Pohjeluun murtuma pilasi Kerttu Niskasen haaveet Oberstdorfin MM-menestyksestä viime kaudella. Vajaassa vuodessa hän nousi maailmancupin osakilpailun voittajaksi. 

Kerttu Niskasen pohjeluun murtuma päätti hänen viime kautensa tylysti jo tammikuun lopussa. Murtuma ei tullut yksittäisestä iskusta, vaan se oli kehittynyt pikkuhiljaa rasituksen kautta.

Voitto Tour de Skin 10 km:n perinteisellä Sveitsin Lenzerheidessa, Alpe Cermisin päätösetapin 8. ja Tourin kokonaiskilpailun 5. sija olivat palkintoja vuoden sitkeydestä. Nopeassa nousussa takaisin huipulle auttoivat aviomiesvalmentaja Juho Mikkonen ja vuosien hyvä harjoitustausta. Kuntoutuminen takaisin omalle ja myös entistä korkeammalle tasolle lupaa hyvää Suomen naisten olympiaviestiä ajatellen.

Harjoituskausi alkoi huhtikuussa

Huippuvireessä olleelle hiihtäjälle loukkaantuminen arvokisojen alla oli iso takaisku, mutta tilanne kääntyi talven edetessä valoisammaksi. Viime huhtikuussa Niskanen ja Juho Mikkonen siirtyivät Lappiin, jossa oli mahdollista tehdä hyvä aerobinen jakso hiihtäen.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa