Niskanen arvioi olevansa ”valmis hölkkäämään hyvää kyytiä”, Husu yllättyi ja Ruuskanen ilahtui

Lukulistalle
ClosePlease login

Iivo Niskanen aloitti Vuokatin Aateli Racen ykköstilan puolustamisen voittamalla 1,6 kilometrin prologin 1,5 sekunnin erolla Niko Husuun. Arsi Ruuskanen oli kolmas.

– Tuli yllätyksenä, Husu sanoi hymyillen kakkossijastaan.

Onko seuranvaihdoksesta (Jämin Jänteeseen) tullut tämmöinen lyönti?

– Oli kai siinä pieni paine, että haluaa näyttää pystyvänsä pärjäämään hyvin. Treenit ovat menneet hyvin, joten varmasti sen takia kulkee.

Harjoituskauteen itse itseään valmentava Husu on lähtenyt ”hyvin samoilla linjoilla” kuin aiemmin. Hän on harjoitellut Helsingissä ja Vuokatissa.

– Olen pyrkinyt rytmittämään. Sitä olen pari vuotta harjoitellut, että saa sen rytmityksen kuntoon. Nyt se on ainakin kesällä onnistunut. En ole liian väsynyt, mutta on kuitenkin treenattu.

Minkälaisessa juoksukunnossa olet keskiviikkoa ajatellen?

– Pitäisi olla paremmassa kuin viime vuonna, mutta se (juoksu) on minulle heikompi kuin hiihto.

Niskanen toivoo keskiviikkona hyvätahtista juoksua ja tasaista vetoa rullahiihdossa

Edelliskauden jälkeen Niskanen otti hieman pidemmän huilin huippuhiihtäjän työnteosta, mutta tänä keväänä vastaavaa ei ollut.

– Neljä päivää olin lomalla, aloitin uudelleen harjoittelun ja toinen neljän päivän setti oli vähän ajan päästä. Jäi sen verran paljon hampaankoloon viime kaudesta,

Niskasen meno on ollut vahvaa myös Aateli Racen maastojuoksuosuudella.

– Enempi olen hiihtänyt, pari kovempaa juoksupätkää on. Olen valmis hölkkäämään hyvää kyytiä. Toivottavasti huomenna ei ole hirmu kuuma, ja pystyisin juoksemaan ihan riittävän hyvää tahtia ja tekemään tasaisen vedon uudella rullaradalla.

Vuokatin uusi rullahiihtorataosuus on kerännyt hiihtäjiltä kehuja, ja joukkoon liittyy myös Niskanen:

– On vaihtelua ja vähän haastetta enempi tarjolla kesäharjoitteluun kuin aiemmin.

Niskanen on vuoden aikana päässyt yhteistyökumppaninsa kanssa toteutetussa Tulevaisuuden tähdet -ohjelmassa näkemään myös paljon suomalaisia hiihtojunioreita. Millaisena juniorihiihto on näyttäytynyt?

– On nähnyt alueittain, kun kohtaamisia oli eri puolella Suomea. Espoossa kun oltiin seuranmestaruuskisoissa, siellä oli seuratoiminta todella hyväntasoista. Toivoisin, että samanlaista olisi muuallakin päin Suomea. Minulle Espoon Hiihtoseuran toiminta oli positiivinen yllätys.

Niko Husu, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen

Ruuskanen jättää juoksuosuuden väliin: ”En viitsi ottaa turhia riskejä”

Arsi Ruuskasen kausi katkesi epäonniseen loukkaantumiseen Planicassa, mutta hän on kuntouttanut jalkaansa ja osoitti prologissa olevansa hyvässä alkukesän kunnossa.

– Hyvä ja ehjä suoritus. Pystyn hiihtämään, enkä tässä vaiheessa hirveästi ainakaan jäljessä ole. Mukava treeni, Ruuskanen sanoi.

Hän sanoi pystyneensä kuukauden päivän harjoittelemaan ”suht’ normaalisti” ilman rajoitteita.

– Juoksun jätän vielä välistä, kun juoksuharjoittelua on vielä niin vähän tullut. Juoksuosuudella alamäet ovat aika pitkät, ja niissä pitäisi juosta kovaa, joten en viitsi ottaa turhia riskejä.

Ruuskasen kesä etenee perusharjoittelun parissa, jossa kestävyysharjoittelun lisäksi painottuu tasatyöntö.

Vastaa