Niskanen tähtää tasaisemmaksi, Lindholm lähtee ”määränmättämisleirille”

Lukulistalle
ClosePlease login

Iivo Niskanen oli miesten Vuokatin Aateli Racen ylivoimainen ykkönen, mutta Niko Husu ja Remi Lindholm kävivät kakkossijasta loppukiritaistelun. Husu oli toinen 1.35,7 hävinneenä.

Niskanen vankisti johtoaan juoksuosuudella ja oli odotetun vahva 12,5 kilometrin takaa-ajossakin.

– Pääsin hiihtämään sen verran rauhassa tasaista vetoa ja nautiskelemaan Vaaralla. Ihan ei tarvinnut kaikkea antaa. Kohtuuvahvasti tuli päälle asti. Kun on selkeä ero, on helpompi hiihtää. Silloin pystyy hiihtämään mukavuusaluevauhtia, Niskanen sanoi.

Juoksuosuutta hän kuvasi ajallisestikin ”ihan ookooksi”, kun 4,5 kilometriä taittui aikaan 15.42,3.

– Ihan hyvässä vireessä ja kohtuuhyvässä tilanteessa olen harjoituskautta aloitellut.

Niskasen kesäharjoittelu jatkuu Vuokatissa vielä tovin. Sen jälkeen hän piipahtaa kotona ja mahdollisesti vielä Vuokatissa ennen Norjan-reissua. Norjassa hän kilpailee parina viikonloppuna.

– Syys-lokakuussa pidempi pätkä korkealla Keski-Euroopassa.

Harjoituskaudelle Niskasella on selvät tavoitteet. Perinteinen kulkee maailman kärkivauhtia, mutta arvokisattomana vuotena tavoite on tulla hiihtäjänä tasaisemmaksi.

– Parin vuoden tauon jälkeen vapaata vähän hereille. Kohtuupitkälle mentiin perinteinen edellä Pekingiin ja viime talvena. Monipuolisempaa harjoittelua ehkä muutenkin. Vähän vaihtelua arvokisattomana vuotena.

Husu oli Vuokatin Aateli Racen valopilkkuja.

– Juoksu oli odotettua parempi. Oli hyvä paikka lähteä takaa-ajoon, jossa yllättävän hyvin lähti loppua kohti kiihtyvä veto. Oikeita asioita on harjoituskaudella tehty. Nyt pitää pitää pää kylmänä ja mennä rauhassa eteenpäin. Pitää toteuttaa sitä suunnitelmaa mikä on tehty.

Remi Lindholm kuvasi keskiviikon kilpailusuorittamistaan päivänä ”medium miinukseksi”. Lindholmin heinäkuuhun kuuluu tasatyöntökilpailu Taivalkoskella 8. heinäkuuta, jonka jälkeen hän suuntaa Miro Karppasen kanssa leirille Ylläkselle 10 päiväksi.

–  Ylläksellä on hyvät jalkalenkkimaastot, tunnit menevät aika nopeasti. Leiri ei ole tehopainotteinen, enemmän määränmättämisleiri. Kesä-heinäkuussa voi vielä aika paljon mättää treeniä eikä tarvitse ihan parhaassa kunnossa olla. Siellä (Ylläksellä) voi saada hyvää lihaskestävyyttä jalkoihin. Skeittiä Mustin nousuun ja tuntureiden kiipeämistä jalalla, Lindholm kertoi.

Niko Husu onnistui Vuokatin Aateli Racessa.
Vastaa