Pääkaupunkiseudun ladut – maailman parhaat cityladut

Pääkaupunkiseudun ladut
Espoosta ja Vantaalta pääsee todella nopeasti erämaaladuille.
Lukulistalle

Missä muualla maailmassa hiihtäjä voi sukeltaa cityladuilta syvälle erämaahan muutaman kilometrin hiihdon jälkeen. Kiersimme kaikki pääkaupunkiseudun ladut. 

Viime talvi oli Etelä-Suomessa hiihtäjän unelma. Päätimme alkuvuodesta 2021 hiihtolenkillä Harri Hollon ja Henrik Palmenin kanssa hiihtää pääkaupunkiseudun merkityt ja maastoon ajetut ladut ajatuksella ”maailman paras latuvekosto”.

Tammi-, helmi-, maaliskuun aikana kaikki mahdolliset reitit olivat käytössä ainakin osan aikaa, joten tuumasta toimeen ja latuja kiertämään. Miksi hiihtää jo kertaalleen hiihdettyjä lumia, kun yhtä hyvin voi suksia uusiin maisemiin?

Valinnan varaa todella piisasi, sillä pääkaupunkiseudun noin 700 latukilometriä jakautuvat tasaisesti Helsingin, Espoon ja Vantaan kesken. Myös Kauniaisista pääsee lähelle erämaalatuja ja illalla kotiin julkisia kulkuneuvoja käyttäen vaikka Helsingin keskustaan.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa