Rullahiihdon SM-kilpailut tarjoilivat kovia harjoituksia ja tärkeitä tilannekatsauksia

Nuorten maailmanmestareista SM-kilpailuissa nähtiin mm. Eevi-Inkeri Tossavainen. Kuva Anssi Mäkinen
Lukulistalle
ClosePlease login

Moni Suomen kärkihiihtäjä kävi mittaamassa syyskuntoaan Vuokatissa rullahiihdon SM-kilpailuissa. Voittoihin hiihtivät sprintissä Jasmi Joensuu ja Eero Rantala, normaalimatkoilla Joni Mäki ja Kerttu Niskanen.

Mäki hiihti kotimaisemissaan tasapainoisen viikonlopun, sillä hän oli sprintissä viides. Hän odotti enemmän sunnuntain normaalimatkaa. Hän haki kilpailua, jossa ei ”hirveästi hyytyisi”. Sellainen siitä myös tuli.

– Viimeiseen nousuun asti jaksoin hiihtää tosi hyvin, Mäki totesi tyytyväisenä mestarina.

Sprintissä häntä ilahdutti neljä hyvää vetoa, vaikka mitalisijat menivät tällä kertaa muille.

– Sprintissä ei maksimivauhti riittänyt mihinkään. Matkavauhti ja jaksaminen on ok.

Vuokatin uusi rullarata on tullut hänelle tutuksi harjoituskaudella, joka on ollut ehjä.

–  Painotus on ollut enemmän kestävyysharjoittelun puolella. Ei ole tullut tehtyä sprinttipainotteisia ja kovalla hapolla tulevia tehoja. Huomaa maksiminopeudessa huomaa tällä hetkellä, ettei ole ihan semmoista hermotusta.

Joni Mäki.

Kerttu Niskanen piipahti SM-kilpailuissa voittamassa sunnuntaina hiihdetyn normaalimatkan. Hänellä on edessään vielä leiri Livignossa ennen Lapin lumille siirtymistä.

– Pitää pysyä terveenä. Toivotaan, että viimeinen korkeanpaikanleiri onnistuu hyvin, Oloksella marraskuussa kilpailukautensa avaava Niskanen sanoo.

Nuorten maailmanmestareista SM-kilpailuissa nähtiin Eevi-Inkeri Tossavainen ja armeijassa parhaillaan oleva Niko Anttola. Tossavaisella on ollut vaihteleva harjoituskausi.

–  Alkukesä meni tosi hyvin, mutta kesäkuun puolesta välistä heinäkuun puoleen väliin oli aika vaikeaa. Olin kipeänä ja treeneissä tuli vähän keulittua, eikä meinannut pysyä pää kasassa. Sitten alkoi mennä paremmin ja paremmin. Sitten menin kolmeksi viikoksi alppimajaan, ja sen jälkeen tulin kipeäksi. Nyt olen taas vajaan viikon treenannut, Tossavainen kertasi.

Hän kokee, että turhan paljon on ollut päiviä ja viikkoja, jotka olisivat voineet mennä paremminkin. Päämäärätietoinen ja itsekriittinen nuori huippu-urheilija poimii kuitenkin positiivistakin tästä kesästä:

– Matolla olen tehnyt testejä ja kontrolleja, joissa on tullut ennätyksiä. Näkyy, että ominaisuudet ovat kuitenkin parantuneet. Uskon, että talveksi tulee ihan hyvä.

Niko Anttola oli kympillä 16:s ja sprintissä 22:s. Anttola oli levollisin mielin viikonlopun jälkeen. Harjoituskausi on sujunut kokonaisuutena hyvin ja hän on pysynyt terveenä.

– Aika odotetun katsauksen sain. Varmaan vähän terävyyttä ja suorituskykyisyyttä enemmän, hän sanoi hiihdostaan vielä puuttuvista asioista.

 

Teksti Heidi Lehikoinen Kuva Anssi Mäkinen

Vastaa