Sprintti vaatii pelisilmää

Anni Lindroos
Lukulistalle
ClosePlease login

Nuorten U23-maajoukkueseen noussut Anni Lindroos menestyy sprintissä hyvin. Valmentaja Matias Strandvall kuitenkin uskoo, että monipuolisesta sprintteristä kehittyy hyvä yleishiihtäjä. 

Turun kupeessa Paraisilla hiihtäjäksi kasvanut Anni Lindroos, 20, on noussut monipuolisen harjoittelun kautta nuorten U23-maajoukkueeseen. Teknisesti taitava, nopea ja henkisesti kestävä hiihtäjä on ollut ex-sprintteri Matias Strandvallin valmennuksessa Vöyrillä viimeiset kolme kautta.

Nuorten maajoukkueeseen Lindroos on kotiutunut hyvin. Strandvallin ohella myös moni muu valmentaja pitää sprintissä hyvin menestynyttä Pargas IF:n hiihtäjää varsin monipuolisena urheilijana, jolla on paljon potentiaalia myös normaalimatkoille.

Monipuolinen hiihtoharjoittelu kotimaisemissa ja jalkapallo rakensivat pohjan, jota oli hyvä jalostaa Vöyrin hiihtolukiossa Matias Strandvallin valmennuksessa.

– Anni on hyvin monipuolinen hiihtäjä. Hän ehkä itse kokee vielä, että hänestä tulee sprinttihiihtäjä, mutta mielestäni Anni on täysin yleishiihtäjäainesta, Matias Strandvall sanoo.

– Pidän itseäni sprintterinä, mutta uskon, että distanssipuoli kehittyy myös, jos tulen paremmaksi sprintteriksi. Minulla on nopeutta, muttei vielä riittävästi kestävyyttä. Siellä on suurin kehityspotentiaali. Jos kestävyys paranee, sitten varmasti myös normimatkatkin kulkevat paremmin, Anni Lindroos vastaa valmentajansa arvioon.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa