Sprinttimestari Joni Mäki: ”Tämä soi tietynlaisen työrauhan itselleni”

Lukulistalle
ClosePlease login

Joni Mäki palasi tauon jälkeen kilpailuihin Imatralla SM-hiihdoissa perjantaina pariviestissä, mutta sai mukavamman tilannekatsauksen sprintissä.

– Tämä soi tietynlaisen työrauhan itselleni. Muutaman päivän olen miettinyt, kuinka metsässä ollaan vai ollaanko metsässä. Tämä toi aika paljon kysymyksiin vastauksia. Perjantaina oli aika paljon vaikeampi fiilis hiihtää kuin tänään, tänään se oli irtonaisempaa ja vapautuneempaa. Pystyin tekemään omia ratkaisuja, Mäki kertoi.

–  Ei ollut tuntemuksena aivan niin helppoa kuin aivan huippukunnossa viime vuonna. Mutta sinnepäin.

Lillehammerin maailmancupin jälkeen Mäen harjoittelua sotki sairastelu, josta hän on kuntoutunut rauhassa.

– Viikon-puolitoista olin kipeänä enkä tehnyt yhtään mitään. Sitten viikon verran aika rauhallista harjoittelua. Aika normaalia harjoittelua olen pari viikkoa pystynyt tekemään. Muutama hyvä tehokkaampi harjoitus on siinä tullut. Ihan mukavaa, että on saanut vähän rassattua konetta. Viimeisen viikon aikana on tuntunut ihan hyvälle, Mäki kertoi harjoittelustaan torstaina ennen Imatran-viikonloppua.

Mäkeä ei ole vielä valittu olympialaisiin, mutta suurella todennäköisyydellä hänen nimensä on tiistaina julkistettavien valintojen joukossa. Hän on keskittynyt tekemään työnsä mahdollisimman hyvin, mutta Pekingissä on totta kai tarkoitus olla hyvässä kunnossa ja vireessä. Kunnon hiomiseen hänellä on selvä resepti.

– Tarvitsen ehjiä harjoituksia. Muutaman täsmäharjoituksen ja kovilla vauhdeillakin hiihtämistä. Ettei hiihto lähde teknisesti hajoamaan, kun aletaan oikein kunnolla lyömään. Tänä vuonna on ollut kysymysmerkkinä se, että kun lähdetään oikeasti kunnolla lyömään lujaa, millä tavalla hiihto pysyy kasassa, Mäki sanoi.

Olympialaisissa Mäkeä kiinnostavat kaikki muut matkat paitsi yhdistelmäkilpailu.

 

Vastaa