”Taas tuo Niskanen”, totesi Iivo itse

Suomen urheilugaalassa, 31.vuotissyntymäpäivänään 12. tammikuuta, Iivo Niskanen vitsaili kiitospuheessaan: ”Kiitoksia. Joku voisi todeta, että taas tuo Niskanen.”
Lukulistalle
ClosePlease login

VUODEN 2022 URHEILIJAKSI valittu Iivo Niskanen sai arvostetun palkinnon jo neljännen kerran. Aiemmat ovat vuosilta 2014, 2017 ja 2018. Vuonna 2014 hän jakoi tittelin Sami Jauhojärven kanssa.

Neljä kertaa on palkittu aiemmin vain toinen kolminkertainen olympiavoittaja, hiihtäjä Veikko Hakulinen vuosina 1952– 1954 ja 1960.

Yleisön valinta Vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi oli Wilma Murron huikea taivutus seiväshypyn Euroopan mestariksi. Murto palkittiin myös Vuoden esikuvana, ja hän oli Urheilutoimittajain Liiton Vuoden urheilija -äänestyksen kakkonen.

Kerttu Niskasen olympiahopeaan päättynyt taistelu Pekingissä oli yleisön mielestä viime vuoden kolmanneksi sykähdyttävin urheiluhetki Murron EM:n ja Kalle Rovanperän MM-tittelin jälkeen.

”Hyvä Kepa, tämän takia sie oot tehny koko elämäs töitä! Taistelet olympiavoitosta! Nyt pitää jaksaa, taistele, taistele!” huusi Suomen joukkueen hieroja Jari Räsänen ladun varressa, yli 800 000 suomalaisen jännittäessä 10 km:n perinteisen olympiahiihtoa, jonka voitti Norjan Therese Johaug.

 

KUVA URHEILUGAALA / JANINA PITKÄNEN

Vastaa