Viisas startti hiihtokauteen – 3 vinkkiä

Lukulistalle
ClosePlease login

Syksyn ensimmäiset hiihtolenkit ovat aina juhlaa, vaikka olosuhteissa olisi toivomisen varaa. Vaali tekniikkaa heti ensi lenkeistä lähtien.

1

OTA KAMERA JA KAVERI AVUKSI. Aloita tekniikkaharjoittelu heti kauden alussa, jolloin uutta tekniikkaa on mahdollista ajaa sisään hiihtotauon jälkeen Pyydä kaveria videoimaan kännykällä hiihtoasi. Oma mielikuva ja todellinen suorituksesi saattavat erota huomattavasti toisistaan. Liikkuvan kuvan tuella tekniikkaa on helpompi parantaa.

2

VAALI HYVÄÄ TEKNIIKKAA. Älä sorru hiihtämään huonolla tekniikalla kilometrejä keräillen. Huono tekniikka ratautuu nopeasti lyhyellä ja ruuhkaisella tykkiladulla tahkotessa, jos ajatus ei ole mukana. Tekniikkatreeneihin riittää jo muutaman sadan metrin pätkä.

3

VARMISTA SEINÄPITO. Lipsuvilla suksilla hiihtäminen on hukkaan heitettyä aikaa. Lihakset ja hermosto ovat sohjoisilla tykkiladuilla kovilla jo pelkästä hiihtoon totuttelusta. Voitele suksiin hyvä pito käyttämällä tarvittaessa liisteriä tai hiihdä hyvin toimivilla karvasuksilla.

 

Teksti Seppo Anttila

Vastaa