Voimaa ja vauhtia peruskuntoharjoitteluun – opettele sauvarinnetekniikat

Lukulistalle
ClosePlease login
Lukulistalle
ClosePlease login

Kestävyysvalmentaja Ida Meriläinen opettaa videolla erilaisia sauvarinnetekniikoita: sauvakävelyä, sauvarinnejuoksua ja sauvaloikkaa. Näistä aineksista on helppo luoda tehokas ja nousujohteinen omaan kuntotasoosi sopiva treeni. 

Sauvakävely ja sauvarinne ovat erinomaisia hiihdon lajiharjoituksia sulan maan aikaan ja kehittävät hyvään hiihtotekniikkaan vaadittavia ominaisuuksia, muun muassa rytmiä, lihaskestävyyttä sekä elimistön kykyä käyttää happea harjoittelun aikana.

Sauvatreeneissä on myös se hyöty, että kädet ja yläselkä työskentelevät tehokkaammin sauvojen kanssa kuin lenkkeillessä ilman niitä. Sauvarinteeseen lähdettäessä on hyvä muistaa harjoituksen nousujohteisuus, eli nousuvauhtien kiihdyttäminen pikkuhiljaa kävelystä kenties juoksuksi saakka.

Suurin virhe on aloittaa liian innokkaasti ensimmäinen veto, jolloin elimistön happamuustaso nousee niin suureksi ettei se puskuroi enää maitohappoa harjoituksen aikana pois ja lihakset kangistuvat jo ensimmäisessä vedossa. Myös hapenotto vaatii kehittyäkseen nousujohteisen tehotreenin, sillä tehon noustessa liian aikaisin korkealle, hapenkuljetus ei enää toimi.  

 

Lue myös:

Sauvatreenistä voimaa ja vauhtia harjoitteluun 

Video ja Teksti Ida Meriläinen 

Vastaa