Liikkuvuudesta lisävauhtia

Liikkuvuusharjoittelu
Lukulistalle
ClosePlease login

Liikkuvuusharjoittelun ja venyttelyn hyödyllisyydestä on viime aikoina esitetty mielipiteitä, jotka usein edustavat kategorisesti kyllä/ei-vaihtoehtoja. Viisaasti kohdennettuna ja toteutettuna liikkuvuusharjoittelusta eri muodoissaan on hyötyä lähes kaikissa urheilulajeissa.

Kilpahiihdossa suurin hyöty säännöllisestä liikkuvuusharjoittelusta tulee hiihtotekniikan taloudellisuuden parantumisena, joka käytännössä tarkoittaa aiempaa kovempaa matkavauhtia samoilla tehoilla hiihtäessä. Taloudellisuuden parantumisen kautta myös palautuminen harjoitusten jälkeen saattaa nopeutua.

Yksinkertaisuuden vuoksi tässä käytetään termiä liikkuvuusharjoittelu kuvaamaan kaikkia niitä hiihtäjän itsensä suorittamia aktiivisia harjoitusmuotoja, joiden tavoitteena on ylläpitää ja parantaa kehon eri nivelten liikelaajuuksia.

Liikkuvuusharjoittelu voi siis koostua erityyppisistä venytystekniikoista tai liikeradan aivan loppuun viedyistä toistoliikkeistä vastuksen kanssa tai ilman.

Liikkuvuus on yksilöllistä

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa