D-vitamiini optimoi immuunivasteen – mikä on kuntoilijalle sopivasti?

D-vitamiini
Lukulistalle
ClosePlease login

Flunssakausi on taas täällä. Riittävästä D-vitamiininsaannista huolehtiminen kuuluu keskeisimpiin flunssaa ehkäiseviin ravitsemustoimenpiteisiin. 

Terveenä pysymisen todennäköisyys kasvaa, jos tunnet yleisimmät ylähengitystieinfektion saamisen riskiä suurentavat tekijät ja keinot riskien pienentämiseksi. Erityisen tärkeää on, että tunnistat riskitekijät omassa arjessasi ja pyrit vaikuttamaan niihin niin hyvin kuin suinkin on mahdollista. Liiallinen yrittäminen ja asiasta stressaaminen ei kuitenkaan ole järkevää, koska sillä voi olla kielteisiä vaikutuksia immuunitoimintaan.

Tärkeimpiä tekijöitä flunssan ehkäisyssä ovat rokotesuojasta huolehtiminen, taudinaiheuttajaaltistuksen välttäminen ja henkilökohtainen hygienia. Myös liikunnan harrastaminen, kroonisen stressin välttäminen ja levosta sekä riittävästä unesta huolehtiminen voivat pienentää flunssaan sairastumisen riskiä.

Lisäksi hyvästä ravitsemuksesta huolehtiminen auttaa pysymään terveenä. Ruokavaliokokonaisuus on ratkaisevassa asemassa, mutta myös yksittäisten ravintoaineiden, erityisesti D-vitamiinin, riittävää saanti on syytä painottaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa