Canicross – Ebban ja Ykän kanssa lenkille

canicross eli koirajuoksu
Lukulistalle
ClosePlease login

Valjaat päälle, talutin vyölle ja karvakaverin kanssa juoksulenkille. Yhdessä treenaaminen kehittää uusia taitoja ja on kummankin mielestä hauskaa. Tutustu tästä polkujuoksuun koiran kanssa ja koirajuoksuun kilpalajina.

Eikö aika riitä sekä koiran lenkittämiseen että omaan juoksutreeniin? Koiran ja oman lenkin voi myös yhdistää. Pienen totuttelun jälkeen koirasi oppii yhteistyön periaatteet. Pitkiin polkujuoksutapahtumiin treenaava Petra Peuhu kertoo tässä jutussa, miten hurjia matkoja hän on taivaltanut sileäkarvaisen noutajan Ebban kanssa.

Mikäli haluat kokeilla miltä tuntuu juosta kovempaa kuin koskaan ennen, kannattaa tutustua lajiin, jossa koira vetää sinua. Canicross eli koirajuoksu on vauhdikasta menoa ja huippuhauskaa. Myös koiralla on oma treeniohjelma. Seikkailuista lyhytkarvaisen saksanseisojan Ykän kanssa kertoo jutussa lajin moninkertainen SM-mitalisti Henna Lappi.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa