Juoksija-lehti 2/1971 – Arthur Lydiardin kirje Juoksija-lehdelle

Arthur Lydiard
Lukulistalle

Seuraavan kirjeen on Juoksija-lehti saanut Venezuelasta Arthur Lydiardilta, joka on tutustunut lehtemme ensimmäiseen numeroon.

Onnittelen sinua ja toimituskuntaa uudesta lehdestä, ja toivon onnea yritykselle, josta voi olla korvaamatonta hyötyä Suomen urheilulle.

Voin esittää joitakin kommentteja ensimmäisessä numerossa olleiden kirjoitusten johdosta. Ymmärrän tietysti, eitä ihmisillä on vilpitön pyrkimys auttaa urheilua ja toisia ihmisiä kirjoituksillaan, vaikka he toisinaan sotkevatkin asioita.

Ei ole aina helppo panna ajatuksiaan tarkasti paperille ja selittää selvästi tiettyjen toimintojen perusteet, koska aina on olemassa ihmisiä, jotka vääristävät sanojen merkityksen ja päätyvät erilaisiin motiiveihin.

Tämän vuoksi on tärkeää, että urheilijat ja valmentajat etsiytyvät kuuntelemaan menestyneitä valmentajia ja puhumaan heidän kanssaan, sen sijaan että yrittäisivät omin päin tulkita kirjoitetun tekstin merkitystä.

Menin viime vuonna USA:han luennoidakseni siellä kuuden viikon ajan ja olin lopulta luennoimassa siellä kuusi kuukautta. Miksi? Siksi, että amerikkalaiset urheilijat ja valmentajat ovat aina halukkaita kuuntelemaan luentoja ja keskustelemaan rakentavasti urheilusta. Sama voidaan sanoa itä- ja länsisaksalaisista, mutta ei eräistä muista kansoista, joiden luona olen vieraillut.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa