Juoksijan juoksukurssi osa 4 – Porukasta voimaa juoksuun 

Lukulistalle
ClosePlease login

Juoksijan juoksukurssin neljännellä harjoituskerralla keskityttiin maksimikestävyyden kehittämiseen. 

Juoksijat ovat usein tottuneet nauttimaan kaikenlaisista juoksukeleistä. Vaikka kevät alkaa olla jo pitkällä, takatalvi meinasi uhata juoksukurssin ensimmäistä ulkorataharjoitusta Eläintarhan kentällä. Kylmänä ja pilvisenä alkanut aamu kääntyikin kirkkaaksi iltapäivää kohden. 

– Olipa ilo, että sattui aurinkoinen mutta raikas juoksusää ulkoharjoitukseemme. Tällä kerralla juostiin kovaa ja oli upea huomata, kuinka hienoa edistymistä oli tapahtunut juoksijoilla. Ihan ennätysvauhteja juostiin, valmentaja Taru Palsa iloitsee. 

Harjoituksen teemana oli tällä kertaa maksimikestävyys. Harjoitus juostiin kiihtyvinä intervalleina niin, että tunnusteltiin erilaisia vauhteja. Vaikka vetoja ei lukumäärällisesti ole mahdottoman paljon, erityinen fokus on intensiteetissä. 

Rataharjoituksen lopussa otettiin tehoja irti hyvällä fiiliksellä. Erityistä huomiota kiinnitettiin riittävään alkulämmittelyyn, valmistaviin harjoitteisiin ja palauttaviin jaksoihin. Harjoituksen lopuksi juostiin yhdessä loppuverryttely sekä tehtiin liikkuvuusharjoitteita. 

Maksimikestävyysharjoitukset ovat tärkeä osa juoksijana kehittymistä. Ne kasvattavat vauhtiskaalaa ja tuovat tehoa juoksuun. Erityisen tärkeää on kiinnittää huomiota hyvään juoksutekniikkaan ja ryhdikkääseen juoksuun kovemmissakin vauhdeissa. Kovat vedot kysyvät myös henkistä kanttia. Parhaimmillaan kovat harjoitukset tuovat nostetta itsetunnolle.  

– Uskon, että mitä kovempi harjoitus on kyseessä, sitä enemmän merkitystä on muista juoksijoista. Siksi on tärkeää luoda turvallinen ja yhteisöllinen henki. Siihen voi onneksi myös jokainen juoksija vaikuttaa. Olikin ilo kuulla, kuinka ryhmässä kaikki kannustivat toisiaan. Moni sanoikin, että yksin ei olisi välttämättä juossut näin kovaa, valmentaja Lauri Palsa kuvailee.  

Seuraava nopeusteemainen -liveharjoitus järjestetään Eläintarhan kentällä (Huom! Torstaina 2.5., klo 17.30). Kurssi jatkuu kesäkuulle asti ja mukaan pääsee ilmoittautumaan yksittäisille kerroille tai koko loppukaudeksi. Kurssilla on edelleen tilaa, joten tervetuloa mukaan!  

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä

Lauri Palsa 

Taru Palsa 

 

Vastaa