Juoksijan juoksukurssi: Juoksutekniikalla lennokkuutta askeleeseen

Lukulistalle
ClosePlease login

Juoksijan juoksukurssin toisella harjoituskerralla Olympiastadionin tunnelissa perehdyttiin juoksutekniikkaan ja nopeuteen.

On helppoa ihastella juoksijan lennokasta askelta ja kevyttä liitoa. Hyvä juoksutekniikka onkin tärkeää, sillä se auttaa tekemään juoksusta taloudellista ja sitä kautta myös parantamaan suoritusta. Tekniikan kehittymisen voi tuntea itse juoksijana.

Juoksijan juoksukurssilla kiinnitettiin viime kerralla (ke 20.3.) erityistä huomiota juoksutekniikkaan.

– Olemme kaikki juoksijoina yksilöitä, joten myös tekniikkaa on tärkeä tarkastella jokaisen omista lähtökohdista. Vaikka juoksu on periaatteessa yksinkertainen laji, juoksutekniikka muodostuu yllättävän monesta tekijästä, valmentaja Lauri Palsa tuumii.

Aloitimme harjoituksen alkulämmittelyllä ja kehoa valmistavilla juoksukoordinaatioilla. Erillisessä harjoituksessa kokeilimme ja kävimme läpi juoksutekniikan perustaa vaiheittain kehon eri osien kautta: Mitkä asiat ala-, keski- ja ylävartalossa auttavat vahvistamaan hyvää juoksutekniikkaa ja mihin on hyvä kiinnittää huomiota?

Juoksutekniikkaa harjoiteltiin hyvässä tunnelmassa.

– Kurssilla on todella iloinen ja kannustava tunnelma. On hienoa huomata, että miten hyvän fiiliksen ryhmä saa aikaan, valmentaja Taru Palsa kertoo.

Juoksuharjoituksen teemana meillä oli tällä kertaa nopeus. Olympiastadionin sisäradalla teimme eri mittaisia intervallivetoja. Nopeusharjoittelulla voi kehittää monin tavoin juoksutekniikkaa, erityisesti askellusta. Nopeassa vauhdissa askeleeseen tulee hyvin kimmoisuutta ja pituutta, samalla askeltiheys nousee. Nopeusharjoittelussa on tärkeää, että koko keho on mukana.

Harjoituksen lopuksi kävimme vielä juoksutekniikan perusteita läpi, keskustelimme harjoituksen kulusta sekä teimme liikkuvuusharjoittelua.

Seuraavalla kerralla huomenna keskiviikkona 3.4., klo 17.30 tapaamme vauhtikestävyyden merkeissä. Juoksukurssilla on edelleen tilaa, joten tervetuloa koko kaudeksi tai yksittäiselle kerralle. Lisätietoja kurssista löydät täältä.

 

Juoksukurssin valmentajat Lauri Palsa ja Taru Palsa

Vastaa