Juoksijan juoksukurssi osa 5 – vauhdin ja voiman hurmaa  

Lukulistalle
ClosePlease login

Viime viikolla juoksukurssilla iloittiin lämmittävästä auringosta, vauhdikkaista vedoista ja kannustavasta yhteishengestä. Harjoituksen erityisteemoina oli tällä kertaa nopeus sekä lajinomainen voima.  

Nopeusvetoja kurssilla juostiin sekä eri mittaisia että erilaisilla vauhdinjaoilla: tasavauhtisena, kiihtyvänä ja rytmin vaihdoksella. 

  Nopeus on tietysti tärkeä ominaisuus juoksijalle mutta sen harjoittelu tarjoaa itse asiassa paljon muutakin. Nopeassa juoksussa vaaditaan erityistä koordinaatiota ja kimmoisaa askelta. Varsinaisen vauhdin sijaan fokus voikin olla juoksutekniikan hiomisessa. 

– On upea nähdä, kuinka kurssin kuluessa monen juoksijan tekniikka on kehittynyt. Parhaimmillaan askel melkein kuin liitää, kurssin valmentaja Lauri Palsa ihailee.  

Nopeuden lisäksi toinen juoksuharjoittelun tärkeä osa-alue on voima. Tätä harjoiteltiin lajinomaisesti juoksemalla Eläintarhan kentän ulkopuolella hallitusti mäkivetoja.  

Mäkiharjoittelu on monipuolinen ja tehokas menetelmä juoksijoille, jotka haluavat parantaa voimaa, nopeutta ja kestävyyttä. Harjoittelu on kuitenkin kuormittavaa, joten siihen ei kannata suin päin syöksyä vaan säilyttää maltti.  

– Olemme tällä kurssilla kiinnittäneet erityistä huomiota kehon tuntemukseen juostessa. Tällä kertaa meillä oli samassa harjoituksessa useampi teema ja pääsimme todella testaamaan, miltä eri vauhtiset vedot tuntuvat suhteessa muuttuvaan alustaan, valmentaja Taru Palsa vetää yhteen.  

Seuraava vauhtikestävyysteemainen -harjoitus järjestetään Eläintarhan kentällä keskiviikkona 15.5., klo 17.30. Kurssi jatkuu kesäkuulle asti ja mukaan pääsee ilmoittautumaan yksittäisille kerroille tai koko loppukaudeksi. Kurssilla on edelleen tilaa, joten tervetuloa mukaan!  

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä

 

Teksti Lauri Palsa ja Taru Palsa 

 

Vastaa